SPENT:
Den dopingtatte kappgjengeren Erik Tysse er i retten for å anke dopingdommen mot seg. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SPENT: Den dopingtatte kappgjengeren Erik Tysse er i retten for å anke dopingdommen mot seg. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Maratonøkt i retten for Erik Tysse

- Akkurat nå føler jeg meg tom, sier han etter 13 timer i rettssalen.

Erik Tysse var for trøtt til å sette ord på alle inntrykkene fra den første dagen av ankesaken i Idrettens voldgiftsrett.

Like før klokken 22 tirsdag steg Erik Tysse ut av rettssalen i Lausanne. Da var kappgjengeren full av inntrykk, men tom for krefter.

- Akkurat nå føler jeg meg tom. Det har vært en fryktelig lang dag med 13 timer i retten. Jeg føler at jeg må la dette synke inn over natten før jeg kan si noe som helst. Det har vært veldig mange inntrykk og enda flere ord, sa Tysse til NTB tirsdag kveld.

Han fortalte at retten valgte å kjøre gjennom alle forklaringer og vitneavhør i løpet av tirsdagen. Onsdag gjenstår advokatenes avslutningsprosedyrer.
To år - Jeg føler at jeg har fått gjort og sagt det jeg ville og skulle si. Konklusjonen er vel at jeg har gjort mitt i denne saken. nå er det andre som skal ta avgjørelsen, forklarte Tysse.

Kappgjengeren leverte en positiv dopingprøve som viste spor av EPO i forbindelse med et Challenge-stevne i Milano 1. mai i fjor. Han ble først dømt til to års utestengelse, men anket saken.

Tirsdag og onsdag blir ankesaken behandlet i Idrettens voldgiftsrett (CAS) med Det internasjonale friidrettsforbundet og Norges Friidrettsforbund som motparter.
Avgjør framtiden Erik Tysses sakkyndige, Tore Skotland, antydet overfor de frammøtte journalistene i Lausanne at saken hadde pågått i lengste laget tirsdag, og at alle involverte parter begynte å bli slitne etter 12 timer i rettssalen.

- Man kan jo spørre seg om i hvilken grad advokatene og dommerne klarer å følge med i de vitenskapelige diskusjonene lenger, sa han til Bergens Tidende.

Dersom utestengelsen av Erik Tysse blir opprettholdt i CAS, vil det gjøre at han ikke kan konkurrere i mesterskap før tidligst i Moskva-VM i 2013. Dersom han blir frifunnet, er han kvalifisert til høstens VM i Daegu, men kappgjengeren selv er usikker på om han er klar til å stille etter den psykiske anstrengelsen saken har påført ham.

(NTB)