Maratonreise for LHK etter terrorangrep

Framme midt på natta - bare timer før kampstart.

(Dagbladet.no) For en drøy uke siden ble åtte drept og rundt 50 skadd da en buss eksploderte i den russiske byen Togliatti.

Til tross for dette terrorangrepet spiller Larvik i morgen bortekamp i Champions League mot Lada Togliatti.

Dagbladet.no har snakket med LHK-spillerne som skal østover, og de innrømmer at det blir litt spesielt - men de prøver å ikke tenke for mye på det.

- Vi hadde vel ikke blitt sendt dit hvis det ikke hadde vært trygt, sier Karoline Dyhre Breivang.

- Tøff reise

På grunn av terrorangrepet i den russiske byen velger Larvik å tilbringe minst mulig tid der borte. Derfor er det duket for litt av en oppladning for jentene.

Allerede i formiddag reiser spillerne fra Larvik til Gardermoen. Derfra går turen videre via Frankfurt til Togliatti. Først klokka fire natt til lørdag er LHK framme på hotellet. Da er det ikke mange timer igjen til kampen starter.

- Det blir en tøff reise og en ny utfordring for oss. Men vi har fått vite om dette i god tid og er innstilt på det. Vi får legge oss til å sove med en gang vi kommer fram, så vi i hvert fall får litt kvalitetssøvn, sier Kari Mette Johansen.

LANG REISE: Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang og Linn-Kristin Riegelhuth reiste i går inn til Lysaker i forbindelse med presentasjonen av VM-troppen. I dag reiser til de Russland, og de kommer fram først klokka fire natt til lørdag. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
LANG REISE: Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang og Linn-Kristin Riegelhuth reiste i går inn til Lysaker i forbindelse med presentasjonen av VM-troppen. I dag reiser til de Russland, og de kommer fram først klokka fire natt til lørdag. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Årsaken til at turen blir så spesiell, er at LHK-ledelsen for all del ville slippe russiske innenlandsfly.

- Det er bedre å gjøre det på denne måten, enn å få reisen ødelagt på grunn av kanselleringer eller forsinkelser i siste liten, sier Linn-Kristin Riegelhuth.

- Ikke noe å frykte

Det foreligger ingen råd fra Utenriksdepartementet mot å reise til Togliatti, og Det europeiske håndballforbundet og lokale arrangører går også god for sikkerheten. NRKs mangeårige Russland-korrespondent Hans Wilhelm Steinfeld mener LHK ikke har noe å frykte.

- En håndballkamp i Togliatti er nå trolig den mest bevoktede i Russland, sier han.

- Nå må vi bare prøve å snu litt på døgnet, ha med matpakker, væske og snike til oss søvn når vi kan, sier Linka.

Etter kampen reiser de norske serielederne rett på hotellet og så er det hjemreise søndag morgen. Jentene prøver å legge til siden det som skjedde i byen i forrige uke, og holder fokus på de 60 håndballminuttene som skal spilles på parketten.

Det blir en tøff reise på jentene, men det blir også en tøff kamp i Togliatti.

- Vi er i en veldig tøff pulje og møter et veldig godt lag. Vi går for seier, selvfølgelig, men hvis det blir tap må vi begrense det, slik at vi kan utlikne dette på hjemmebane, sier Karo.

NB! Larvik har én seier og ett tap etter to Champions League-kamper, det samme som Lada Togliatti. Østerrikske Hypo leder gruppa med fire poeng.

SORG I TOGLIATTI: Det har vært lite snakk om håndball i den russiske byen den siste tida.
UTBOMBET: Denne bussen ble sprengt i filler i forrige uke, da åtte mennesker ble drept.