SKJERPET SIKKERHET: I fjor fullførte snaut 37.000 mennesker London Marathon. I år vil flere stjerner som vanlig være til stede, og de frykter ikke for sikkerheten. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpix
SKJERPET SIKKERHET: I fjor fullførte snaut 37.000 mennesker London Marathon. I år vil flere stjerner som vanlig være til stede, og de frykter ikke for sikkerheten. Foto: AP Photo/Tom Hevezi/NTB scanpixVis mer

Maratonstjerner ikke redd for bombeangrep i London

- Hvis du tenker at noe slikt vil skje, klarer du ikke å konsentrere deg.

Noen av verdens beste maratonløpere stiller til start i London søndag. De er ikke redde for at det skal skje noe lignende som i Boston.

Tre personer ble drept og 176 personer skadd da to bomber eksploderte like ved målstreken i Boston Marathon mandag. Hendelsen har rystet en hel idrettsverden, og sikkerhetsnivået er høynet foran London Marathon.

Fjorårets vinner i den britiske hovedstaden, Wilson Kipsang, frykter ikke for egen sikkerhet i helgens løp, skriver The Guardian.

- Vi ønsker å sende våre kondolanser til dem som mistet sine kjære i Boston. Vi forbereder oss på å konkurrere, men vi er lei oss siden det var et idrettsarrangement og et veldig stort løp. Når det gjelder sikkerhet, får vi løpe «fritt». Noe slikt skjer sjelden. Vi er veldig lei oss for det som skjedde, men sikkerheten er på plass, sier Kipsang, ifølge den britiske avisen.

Verdensrekordholder Patrick Makau føler seg også trygg i London.

- Det vil være skjerpet sikkerhet, og hvis du tenker at noe slikt vil skje, klarer du ikke å konsentrere deg, mener kenyaneren.

Uaktuelt å avlyse Lederen for London Marathon, Nick Bitel, mener London er blant verdens tryggeste byer. Etter bombene i Boston sa han at det var uaktuelt å avlyse løpet.

- Vi har fått utrolig mange støttemeldinger fra mange organisasjoner, og det er rørende å se hvor høyt verdsatt London Marathon er. Vi vil gjøre alle tiltak for å forsikre at løpet er så trygt og sikkert som mulig, sier Bitel, ifølge The Guardian.

London Marathon har vært arrangert siden 1981. I fjor fullførte mer enn 37.000 løpere konkurransen, og hundretusener av tilskuere følger løpsfesten i gatene. Målgang er like ved Buckingham Palace, og løypen går ved kjente landemerker som Tower Bridge og Big Ben.

(NTB)