Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Marburg har den største vinnersjansen

Trener og kusk Hans Petter Tholfsen tror på seier med Marburg i V75-6 på Drammen lørdag. Han blir heller ikke overrasket om Løb Cowboyland går til topps i V75-2.

(Dagbladet.no): Hans Petter Tholfsen har med to stallhester til lørdagens V75-omgang. Begge kan vinne. Marburg er en skjør og skadeforfulgt hest som kan opptre variabelt. Men er han i orden, er det ingen som tukter ham i V75-6. Han startet kun elleve ganger i fjor og seiret til gjengjeld i fire av startene.

- Marburg har slitt mye med dårlig helse og har derfor ikke startet så mange ganger i sitt liv.

Marburg holder fin form, og fra et fint spor satser vi på tet.

Han får godkjent for innsatsen på Momarken sist. Jeg er usikker på om vi tar en lengde på My Red Force fra start, men vi skal i alle fall prøve.

- Marburg er den av mine med den beste vinnersjansen lørdag, sier Hans Petter Tholfsen til dagbladet.no.

Løb Cowboyland i V75-2/V5-4 satt fast sist på Leangen, og hadde masse krefter igjen over mål da åpningen endelig kom.

- Gjør du noen utstyrsendringer fra et fint førstespor?

- Nei, han går med det utstyret han pleier, sier Tholfsen.

STILIG AMERIKANER. Det er lite å si på stilen til Marburg, når den amerikanskfødte hingsten er i form. Foto: HESTEGUIDEN.COM
STILIG AMERIKANER. Det er lite å si på stilen til Marburg, når den amerikanskfødte hingsten er i form. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Det betyr helstengt hodelag på lørdag.

- Jeg er litt usikker på hvor rask han er fra start. Men jeg tror han kan åpne ganske raskt.

Jeg prøver fra start, og kommer vi til tet vil jeg sitte der, røper Hans Petter Tholfsen som kan bli dagens V75-kusk lørdag.

Hans Petter Tholfsen kusker også Huldre Glima i V75-7.

- Huldre Glima har fin kapasitet og har vist form i de siste startene. Men jeg vet ikke hvor langt hun rekker i dette selskapet. Hun har også galoppert en del, avslutter han.

Mehla forfra og bakfra

Det går knapt en lørdag uten at Asbjørn Mehla entrer vinnersirkelen minst en gang. Lørdag er håpene vinnerhestene Moe Granar og Briskeby Philip. Moe Granar er belastet med dobbelt tillegg i V75-1/V5-3, mens Briskeby Philip står litt langt ute på vingen fra spor sju i V75-4.

Dagbladets tipsekspert Bengt Berg tror ikke de lar seg affisere av et vrient utgangspunkt.

- Moe Granar har vært veldig flink. 40 meter tillegg på Drammens-banen er aldri enkelt. Men formen er fin, og selskapet er relativt riktig.

Moe Granar må med på alle bonger, advarer kusk Asbjørn Mehla.

- Briskeby Philip er litt mer avhengig av baneunderlaget enn Moe Granar. Det går vel over til regn, men det er spådd fint igjen så banen trenger ikke bli så ille. Småtungt underlag takler han, men grisetung bane er han ikke noe glad i. Han blir favoritt, og det skal han være. Hesten har vært utrolig flink og gjort fine løp.

Normalt er han halvgod fra start, og kommer vi tidlig foran tror jeg løpet er kjørt.

Briskeby Philip går også bra bakfra, men tet er korteste vei til mål da, og særlig på en bane som Drammen, sier Asbjørn Mehla.

- Jeg synes både Moe Granar og Briskeby Philip har fine vinnersjanser.

Asbjørn Mehlas vurdering av sine øvrige sjanser:

- Valle Odin (V5-1) har jeg ikke vært borti på lenge. Jeg kjenner ikke til dagsformen. Det samme gjelder Magni (V75-7), den har jeg aldri kjørt.

- Silver Midnight (V75-5) ser det tungt ut for, og hun hemmes kraftig av sporet. En premie må være bra, sier Asbjørn Mehla til Dagbladet.no.

FRA DRASKYLAPPER TIL HELSTENGT. Løb Cowboyland ble forsøkt med draskylapper i sommer, men har skiftet til startgass og helstengt hodelag med kurs for teten.
SEIERSVANT KUSK. Her har Asjbørn Mehla rundet 4000 triumfer. Lørdag har han to feite sjanser.
SÅ BUSTA FYKER. Briskeby Philip kan suse til tet når startbilen slipper feltet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media