RYKTER OM VOLDSOM SPLID: Sergio Ramos (t.v) blir utpekt som en av de spanske spillerne som ønsker seg en ny trener i stedet for Jose Mourinho ved sesongslutt. Foto: AFP  / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB SCANPIX
RYKTER OM VOLDSOM SPLID: Sergio Ramos (t.v) blir utpekt som en av de spanske spillerne som ønsker seg en ny trener i stedet for Jose Mourinho ved sesongslutt. Foto: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB SCANPIXVis mer

Marca: - Det er oss eller Mourinho

Spansk avis melder om mytteri fra Ramos og Casillas.

(Dagbladet): For ei uke siden var Jose Mourinho i munnhuggeri med superstjernen Cristiano Ronaldo.

I går kveld gikk Real Madrid videre i Copa del Rey etter 1-1 mot Valencia, men i dagens spanske aviser er det en ny konflikt som stjeler overskriftene.

Ifølge sportsavisa Marca, som har meget gode kilder i Real, har nøkkelspillerne Sergio Ramos og Iker Casillas kommet med et ultimatium til klubbledelsen.

Møtte klubbledelsen Det er som følger: Enten forsvinner Mourinho, eller så ber mange spillere om å bli solgt.

Ifølge avisa er det først og fremst Spania-duoen som fronter kravet, men det skal også støttes av en rekke spillere i klubben.

Budskapet fra henholdsvis kaptein og visekaptein Casillas og Ramos kom under et treffet med Real-president Florentino Perez
ledelsen tirsdag, et møte som opprinnelig dreide seg om spillerbonuser. De fortalte at laget nylig hadde tatt en prat og kommet fram til at hele laget nå står samlet og ble enige om at resten av sesongen bare består av cupfinaler.

Problemet er bare at trenerteamet ikke fikk være med på lagets samtale. Og så dreide diskusjonen over til Mourinho og neste sesong, og det var da mistilliten ble ytret krystallklart:

- Sjef, det er Mourinho eller oss.

Agenda Marca-historien møtes med skepsis hos CMore-ekspert Petter Veland. Han mener avisa lenge har kjørt en anti-Mourinho-kampanje.

- Mye de skriver dementeres av klubben og spillere seinere. Marca har en agenda, de skriver ofte ikke om hva som har skjedd men hva de ønsker skal skje. Fansen tar det ofte for god fisk, dermed har avisa mye makt i Real Madrid. Den makten synes jeg har blitt for stor nå, sier Veland til Dagbladet.

Han tviler ikke på at det murres i den spanske hovedstaden, men det er mest av alt fordi laget er 15 poeng bak Barcelona.

Vraket - Jeg tror egentlig ikke på dette. Det finnes argumenter for å tro noe sånn, Casillas og Ramos er vraket tidligere, de er sjefene i spillergruppa og har respekt blant fansen.  Og det kan hende at det har vært et møte der det har kommet fram synspunkter.

Men:

- Jeg tror det er overdrevet eller oppspinn at de to har sagt at de ønsker seg vekk hvis Mourinho blir.

Magnus Kragtorp er president i Real Madrids norske supporterklubb og han avviser blankt sannhetsgehalten i Marca-oppslaget.

Real-rør - Det er bare oppspinn. Det er ikke første gang Marca legger fram rør. I går var det twitterstorm blant spillerne, de er drittlei av at Marca finner på ting.

- Men det er ikke perfekt mellom spillerne og Mourinho?

STARTET I GÅR: Iker Casillas (t.v) var tilbake som nummer 1 i Copa del Rey-kampen i går kveld, men måtte gå av banen med en håndskade etter bare 13 minutter. Foto: EPA / JUAN CARLOS CARDENAS / NTB SCANPIX
STARTET I GÅR: Iker Casillas (t.v) var tilbake som nummer 1 i Copa del Rey-kampen i går kveld, men måtte gå av banen med en håndskade etter bare 13 minutter. Foto: EPA / JUAN CARLOS CARDENAS / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er gnisninger, men jeg tror ikke at det er så ille som media påpeker.

I ettermiddag gikk også Real Madrid ut med en pressemelding: - Møtet har forekommet, men temaet var ikke slik Marca omtaler. Det Marca hevder er usant.

54 prosent av fansen sier adjø Det er velkjent at portugiseren er på kant med Casillas. Keeperen er for tida benket for første gang på 13 år, og nektet å ta kapteinsbindet fra Ronaldo da han ble byttet inn på nyåret.

Ramos har tidligere reagert på kritikk fra Mourinho, og han ble selv vraket før Champions League-møtet med Manchester City. I tillegg berettes det om en steil front mellom de spansk- og portugisisktalende spillerne i spillergruppa.

Mourinho er ikke spesielt populær hos Santiago Bernabeu-fansen heller, en undersøkelse viser av bare 54 prosent ønsker at suksesstreneren skal fortsette som sjef for hvittrøyene.

Gir seg med Champions League-seier Kanskje er han ikke så lykkelig i Madrid heller, CMore-kommentator Magnar Kvalvik uttalte til Dagbladet 8. januar at Mourinho ønsker å få sparken.

- Jeg tror ikke Mourinho er trener i Real neste seosong. Enten gir han seg på topp med Champions League-seier, eller så orker han ikke mer. Vinner han Champions League er det 99 prosent sikkert at han gir seg, sier Veland.

Supporterpresident Kragtorp har fra egne kilder i Madrid at det er vel så sannsynlig at portugiseren tar en ny sesong.

- Hvis vi vinner Champions League tror jeg han forsvinner, men slik det ser ut i Madrid nå tyder mer på at han blir. Men man vet aldri med Mourinho, sier Kragtorp.

TROR IKKE: CMore-ekspert Petter Veland tror Mourinho er ferdig med sesongslutt, men tviler på at spillerne har kommet med krav til ledelsen.
TROR IKKE: CMore-ekspert Petter Veland tror Mourinho er ferdig med sesongslutt, men tviler på at spillerne har kommet med krav til ledelsen. Vis mer