Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marca: Real Madrid har tilbudt Martin (15) femårskontrakt

Kan signere neste måned.

ETTERTRAKTET: Interessen for Martin Ødegaard er stor, og den ble ikke mindre etter EM-kvalikdebuten mot Bulgaria. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ETTERTRAKTET: Interessen for Martin Ødegaard er stor, og den ble ikke mindre etter EM-kvalikdebuten mot Bulgaria. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Ifølge spanske Marca har Real Madrid tilbudt Martin Ødegaard (15) en femmårskontrakt. Avisen skriver at avtalen kan signeres når Ødegaard blir 16 år gammel - noe som skjer 17. desember.

Det skjer i underkant av tre uker etter at den spanske journalisten José Luis Sánchez meldte på Twitter at Ødegaard og pappa Hans Erik var på besøk på Madrids treningsfelt for å se på forholdene.

- Anerkjent forfatter Nå kan oppholdet altså ha resultert i et konkret kontraktstilbud fra «Los Blancos».

- Det er alltid vanskelig å vurdere sannhetsgehalten i slike artikler, men forfatteren er blant de mest anerkjente og beste i Spania. Det samme var han som var først ute med nyheten om at Ødegaard hadde vært i Madrid, sier La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Marca mener også å vite at Real Madrid samtidig vil være åpne for å leie drammenseren ut til Strømsgodset eller en annen klubb neste sesong. Samtidig kommer det frem at Ødegaard skal ha gitt beskjed selv om at han ikke er interessert i å være en del av andrelagstroppen til trener Zinedine Zidane.

- Det står at grunnen til det er at Ødegaard vil spille på det høyeste nivået. Hvis man tar for gitt at den informasjonen Marca gjengir er korrekt, har Ødegaard fortalt at han vil spille La Liga. Det viser en voldsom selvtillit og tro på seg selv, sier Veland.

- Må ha noe å strekke seg etter Eksperten synes samtidig at Ødegaard allerede har vokst seg ut av Tippeligaen. Derfor håper han at 15-åringen får spille spille på et høyere nivå allerede neste sesong. Gjerne gjennom et utlån til en annen La Liga-klubb.

- Jeg er usikker på hvor mye mer han har å strekke seg etter i Strømsgodset. Med det nivået han har vært på i år, har han vist at han behersker Tippeligaen. For å bli den beste utgaven av seg selv, mener jeg han må ha noe mer å strekke seg etter.

- Jeg mener at jo før han får spille på et høyere nivå, desto bedre er det. Akkurat nå er nivået på Real Madrids førstelag for høyt, men han kan for eksempel kan få nyttig kamperfaring i en annen klubb i La Liga, for så å bli god nok senere, sier Veland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling