Marca: United har kjøpt en bit av Falcao

Da forsvinner Rooney, tror United-redaktør.

(Dagbladet): Rademel Falcao er verdens kanskje mest ettertraktede angriper.

27-åringen med det lave tyngdepunktet, lange håret og det skyhøye scoringssnittet forlater trolig Atletico Madrid til sommeren.

Ifølge Marca blir han ny Manchester United-spiss, det er allerede bestemt.

SCORET MOT BARCA: Falcao (t.v) har notert seg for 64 mål på 82 liga- og cupkamper så langt i Atletico-karrieren. Foto: REUTERS / Gustau Nacarino / NTB SCANPIX
SCORET MOT BARCA: Falcao (t.v) har notert seg for 64 mål på 82 liga- og cupkamper så langt i Atletico-karrieren. Foto: REUTERS / Gustau Nacarino / NTB SCANPIX Vis mer

Spanias største sportsavis, med ekstremt gode kilder i Madrid, skriver i dag at kolombianeren bare er et steg unna United-kontrakt etter allerede fullførte forhandlinger. De overraskende opplysningene er gjengitt på Uniteds offisielle hjemmeside i dag.

Ligalederne i England skal allerede ha betalt et depositum på angriperen som kom fra Porto for to år siden.

Totalt vil Falcao koste United hele 50 millioner euro, eller 374 mill. norske kroner, skriver Marca. En slik prislapp er i så fall klubbrekord på Old Trafford.

FORSVINNER: Wayne Rooney ble byttet ut da United tapte mot byrivalen City mandag kveld. United.no-redaktøren ser det som sannsynlig at England-spissen er den som viker plassen i stallen dersom Falcao kommer. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX
FORSVINNER: Wayne Rooney ble byttet ut da United tapte mot byrivalen City mandag kveld. United.no-redaktøren ser det som sannsynlig at England-spissen er den som viker plassen i stallen dersom Falcao kommer. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX Vis mer

Prisen må bli høy ettersom Atletico Madrid betalte 40 millioner euro da klubben hentet inn Falaco, for å erstatte Kun Aguero - City-spissen som senket United i City-trøye mandag.

United.no-redaktør Dag Langerød mottar Falcao-ryktene med forsiktig, sprudlende entusiasme.

- Alle er sikkert interessert i Falcao, men om det stemmer har jeg ingen formening om. Det må være enhver fotballsupporters drøm å ha en Falcao på laget, det kan hende han er verdens beste rene spiss, sier Langerød til Dagbladet.

Han tror Falaco bare kommer dersom Uniteds stjernespiss Wayne Rooney selges.

- Det virker nesten som om at Rooney forsvinner da. Det er det første jeg tenker. En av spissene forsvinner ut, og jeg blir ikke overrasket om det er Rooney, sier Langerød.

Rooney har blitt vraket til storkamper i vår, og Langerød stiller spørsmål ved om skadeutsatte Rooney tåler å ikke være bankers på Old Trafford lenger.

IKKE LIKE FARLIG: På 46 landskamper for Colombia er det blitt 16 mål for Falcao. Her feirer han scoringen mot Bolivia i mars. Foto: AP  /Fernando Vergara / NTB SCANPIX
IKKE LIKE FARLIG: På 46 landskamper for Colombia er det blitt 16 mål for Falcao. Her feirer han scoringen mot Bolivia i mars. Foto: AP /Fernando Vergara / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg har ikke gitt opp Rooney, på sitt beste har han enorme kvaliteter foran mål. Han bidrar også i oppbyggingen av spillet og er en lagspiller, når han er på sitt aller beste, sier Langerød som har fått med seg at Falcao oftest er blitt koblet til byrival City og Chelsea det siste året.

- Det er alltid morsomt at folk kommer til United framfor noen av de andre. Jeg tenker at hvis de velger United, så vil de til United av historiske grunner. Vi får håpe det er sjanse for at han går til United, hvis han flytter på seg til sommeren.