INGEN GOD DAG: Marcel Kittel jaktet årets andre etappeseier i Dubai, men endte opp med å bli hindret av en massevelt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
INGEN GOD DAG: Marcel Kittel jaktet årets andre etappeseier i Dubai, men endte opp med å bli hindret av en massevelt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Marcel Kittel hindret av massevelt i tunnel

Elia Viviani fikk frie tøyler på oppløpet.

(procycling.no): Det meste så normalt ut under den andre etappen av Dubai Tour.

Rytterne skulle, i år som i fjor, gjennom den undersjøiske tunnelen på vei ut på den ekstravaganten strandsonen rundt Palm Jumeirah og Atlantis-hotellet.

I front av hovedfeltet gikk så en Trek Factory-rytter ned i asfalten inne i tunnelen. Ute i daglys var det tid for opptelling, og da så man raskt at Marcel Kittel og hans Etixx-mannskap var borte fra fronten med unntak av én mann.

Tyskeren vant onsdagens etappe, men foreløpig er det ikke rapportert at han gikk ned i selve velten.

Mark Cavendish kom bakpå etter episoden, og trillet inn til en tiendeplass.

Tinkoff og Team Sky kom best ut av det. Ben Swift gjorde et flott opptrekk for Elia Viviani som tok sin andre etappeseier på rad på Palm Jumeirah.

Artikkelen oppdateres!

Slik gikk det til:

Dag to av Dubai tur bød på en 188 kilometer lang etappe mot Palm Jumeirah. Alle etappene under ritt har for øvrig sitt utspring fra storbyen med samme navn.

Etappen var flat, men også utsatt for sidevind.

Fire mann dannet bruddet for anledningen: Silvian Dillier (BMC Racing), Francisco Manchebo (Skydive Dubai), Marcin Bialoblocki (One Pro Cycling) og Koen de Kort (Giant-Alpecin).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvartetten hadde hovedfeltet grei kontroll på, så det gikk mot nok en duell mellom Mark Cavendish og Marcel Kittel i målområdet.

Mens syklistene fikk seg en rundtur i det fasjonable boligområdet Jumeirah Islands, var feltet i full gang med å sveive inn utbryterne. Mancebo gjorde et siste forsøk med 16 kilometer igjen til mål, mens bruddkameratene hans ble kjørt inn.

Kort tid etter var hovedfeltet samlet foran massespurten.

På vei inn mot Palm Jumeirah gikk en velt på halen av feltet. Både Al Nasr-rytteren Majid Albalushi og Movistars Giovanni Visconti gikk ned. Begge to kom seg raskt opp på sykkelen igjen.

One Pro Cycling Team og Team Wiggins fikk overraskende nok styre farten i feltet fram til det gjensto tre kilometer. Deretter begynte spurtlagene Dimension Data, Trek Factory Racing og Etixx å manøvrere seg mot fronten.

Mål var lagt til den kunstige strandsonen Palm Jumeirah, og rytterne skulle gjennom en undersjøisk tunnel som inngang til den siste kilometeren av etappen. Elia Viviani vant her i fjor, men da skulle man sykle enda lenger ut på Palmen.

Passeringen av tunellen skulle ikke gå smertefritt. TV-bilene fanget opp en Trek-rytter som gikk ned. Ut på oppløpet ble det tydelig at store deler av Etixx og Dimension Data-lagene var borte.

Mark Cavendish ble nok hindret, men kom seg unna velten. Han spurtet inn til en anonym 10.-plass på etappen.

Viviani gjorde som i fjor, og vant etappen enkelt etter opptrekk fra Ben Switft.

Resultater 2. etappe:
1. Elia Viviani (Team Sky)
2. Sacha Modolo (Lampre-Merida) samme tid
3. Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing) st
4. Andrea Guardini (Astana) st
5. Thomas Vaitkus (Al Nasr) st
6. Ben Swift (Team Sky) st
7. Michal Kolar (Tinkoff) st
8. Grzegorz Stepniak (CCC) st
9. Chris Opie (One Pro Cycling Team) st
10. Mark Cavendish (Dimension Data) st

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!