SISTE SLUTTSPILL: Trenerlegenden Marcello Lippi vil ikke ha flere jobber når han er ferdig med Italias VM-sluttspill neste sommer. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS
SISTE SLUTTSPILL: Trenerlegenden Marcello Lippi vil ikke ha flere jobber når han er ferdig med Italias VM-sluttspill neste sommer. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALASVis mer

Marcello Lippi gir seg etter VM

Legger opp som trener.

Marcello Lippi, landslagssjefen i Italia, sier at han gir seg som trener etter at han har ført Italia gjennom VM-sluttspillet neste sommer.

- Jeg kan si det offisielt nå. Etter at jeg er ferdig som landslagstrener, kommer jeg aldri til å gå tilbake som klubbtrener igjen. Da legger jeg opp, sa Lippi i et show på web-TV onsdag.

- Jeg ville heller ikke være i stand til å stå skolerett for en gjeng kommentatorer og svare på spørsmål etter kamper som ikke gikk så veldig bra. Derfor blir det ikke flere trenerjobber på meg etter VM neste sommer, sa Lippi.

61-åringen overtok landslagstrenerjobben i Italia i fjor. Det var annen gang han fikk denne jobben. I 2006 var han landslagssjef da Italia vant VM i fotball for fjerde gang.

(NTB-DPA)