Marcelo ut på båre i Real Madrid-seier

Brasiliansk landslagsspiller debuterte for Madrid.

• Real Madrid-Real Betis, 3-1 (1-0)

(Dagbladet): Et herlig veggspill mellom Mesut Özil og Karim Benzema rett før pause startet ballet da Real Madrid tok imot Real Betis på Santiago Bernabéu.

Og selv om det meste dreier seg om Champions League, Dortmund, Dortmund og Dortmund i øyeblikket for José Mourinho og resten av Real Madrid, klarte de å hente hjem tre poeng lørdag kveld.

Nevnte Özil scoret det første rett før pause, i andre omgang la Benzema på til 2-0, før Real Betis reduserte ved Jorge Molina på straffe i det 73. minutt.

To minutter før slutt hadde Betis så en gedigen dobbeltsjanse til å utligne, der de traff tverrliggeren før Raúl Albiol reddet forsøk nummer to på streken. Men det ville seg ikke for Sevilla-laget, og istendefor la Mesut Özil på til 3-1. Den offensive midtbanespilleren styrte fra kloss hold inn en volley fra José Callejón.

Det var dårlig nytt for Real Betis, for Sevilla-laget hadde nok før kampen fortsatt et ørlite håp om å kunne kvalifisere seg til Champions League neste år. Nå må laget heller konsentrere seg om Europa League-plassen framover.

Marcelo ut på båre At det endte med seier for Real Madrid, betyr ikke at det bare var høydepunkter for hovedstadsfansen i kveld. Dagens startende kaptein for hjemmelaget, Marcelo, måtte nemlig forlate banen med skade før kvarteret var gått.

Det er ikke lenge siden den brasilianske backen sist var ute med langtidsskade, og da han forlot banen på båre før kvarteret var spilt med hendene foran ansiktet, gikk det nok et gufs gjennom flere Madrid-tilhengere. Ifølge de første rapportene på Twitter skal han imidlertid ikke være alvorlig skadet.

Luka Modric forlot også banen med skade for hjemmelaget, og Karim Benzema fikk seg også en trøkk. Både Marcelo og Modric ser ut til å måtte stå over kampen mot Dortmund, men det er ventet at Benzema blir klar til storoppgjøret.

Brasiliansk debutant Også verdt å merke seg er at den brasilianske midtbanespilleren Casemiro debuterte for Real Madrid. Midtbanespilleren bokført med fem landskamper har bare spilt for Segunda División-laget Real Madrid Castilla tidligere i år, men fikk sin debut for førstelaget i kveldens kamp mot Real Betis.

Han kom på lån fra São Paulo til Madrid i januar i år, etter å ha vært ettertraktet av flere storklubber i etterkant av U20-mesterskapet i 2011. Men tingene har ikke gått 21-åringens vei siden da, og i 2012 slet han med spilletid på klubblaget. Nå har han altså fått sjansen til å vise seg fram i Madrid.

I kveldens kamp gjorde han seg ikke nevneverdig bemerket, men det holdt uansett for det spanske storlaget. Seieren var viktig med tanke på å holde byrival Atlético bak seg, og nå må Atlético vinne borte mot Sevilla i morgen for å holde luken på tre poeng.

Nå venter Borussia Dortmund i Champions League-semifinalen for Real Madrid. Kampen spilles onsdag 20.45 i Dortmund.