Marco Pantani funnet død

Den italienske proffsyklisten Marco Pantani ble lørdag kveld funnet død på et hotellrom i Rimini. Han ble 34 år gammel.

Dødsårsaken er ikke kjent, men ifølge politiet var det ingen tegn på ytre vold.

Hotellet der han ble funnet er ikke langt fra hans hjem i Cesenatico. Ifølge personalet på hotellet sjekket han inn for flere dager siden. Da personalet tok seg inn på rommet hans lørdag kveld, ble han funnet død.

- Dette er en enorm tragedie for alle som er involvert i sykling. Jeg er helt knust, og jeg finner ikke ord, sa den italienske spurtkongen Mario Cipollini da han fikk nyheten om landsmannens død.

Pantanis karriere var full av uhell og tilbakeslag, men inneholdt også store triumfer. «Piraten», som klatrespesialisten ble kalt, vant i 1998 både Giro d'Italia og Tour de France sammenlagt. Han er den siste som har greid det i samme år.

Dopingrykter

Året etter førte en blodprøve til at han ble diskvalifisert fra Giro d'Italia da han ledet rittet klart to etapper før mål. Prøven hadde altfor høyt hematokritnivå.

Han har siden vært forfulgt av dopingrykter, og han måtte også sone en utelukkelse etter at det ble funnet en insulinsprøyte på rommet hans under Giro d'Italia i 2001. I fjor høst fastslo en italiensk rett at blodprøven fra 1998 ikke var noe bevis på at han hadde dopet seg, men karrieren hans var da allerede ødelagt.

Tidligere i fjor ble hans siste lag Mercatone Uno nedlagt etter at Pantani avbrøt sesongen og skrev seg inn på et psykiatrisk sykehus. Det gjorde han etter at laget blant annet ble nektet deltakelse i Tour de France.

Han rakk å fullføre Giro d'Italia en siste gang, på 14. plass. Til det siste hevdet han at han ville fortsette sin karriere.

NTB-DPA

UTESTENGT: Marco Pantani, også kalt <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Piraten»</font>, vant to etapper på rad i Giro d/Italia i 1999, før han ble tatt i dopingkontroll.