Marco van Basten vil hente Wolff Eikrem til Heerenveen

Solskjær kjenner til interessen.

ATTRAKTIV: Mye tyder nå på at Magnus Wolff Eikrem blir den første av U21-gutta som finner seg en ny arbeidsgiver. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
ATTRAKTIV: Mye tyder nå på at Magnus Wolff Eikrem blir den første av U21-gutta som finner seg en ny arbeidsgiver. Foto: Sara Johannessen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Moldes midtbanedirigent, Magnus Wolff Eikrem, er ifølge nederlandske medier klar for Heerenveen. Det skriver NRK i ettermiddag.

Nettstedet Elf voetbal skriver at Eikrem vil bli presentert på mandag, og at 22-åringen har skrevet under på en fireårsavtale.

Skulle overgangen vise seg å bli et faktum, vil Eikrem spille under en av de virkelige store navnene i nederlandsk og europeisk fotball. Manageren til Heerenveen er nemlig ingen ringere enn Marco van Basten.

Da Herenveen møtte Molde i Europaligaen i fjor, var Eikrem en av spillerne som var med på å senke Æresdivisjon-laget.

Van Basten meldte allerede den gang at Eikrem var en spiller som så absolutt kunne lykkes i Nederland.

- Jeg vet ikke. Han er en god spiller, med godt blikk. Teknisk er han OK. Han er absolutt en spiller å følge med på, sa han den gang.

Nå kan det altså virke som om van Basten har gjort alvor av spekulasjonene, og hentet nordmannen til Nederland.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær forteller at han er klar over interessen fra den nederlandske klubben, men at ingenting er avklart.

- Vi kjenner til interessen fra Herenveen, men han er ikke klar for klubben, melder Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet via presseansvarlig i Molde, Per Lianes.

Heerenveen skal tidligere i dag også ha meldt på sine hjemmesider at overgangen til Eikrem var i boks. Denne beskjeden ble senere fjernet.

Etter overgangen fra Manchester United, har Eikrem vært sentral på Molde-laget som har vunnet Tippeligaen de to siste sesongene. Han fikk også vist seg frem i sommerens U21-EM i Israel hvor han var med på å ta Norge til en imponerende semifinale.

Eikrems agent, Jim Solbakken, har ikke besvart Dagbladets henvendelser i ettermiddag.

VAN BASTEN: Etter at Molde slo Herenveen ut av Europaligaen i fjor, skal nederlendernes manager Marco van Basten ha kommet med skryt til Wolff Eikrem. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VAN BASTEN: Etter at Molde slo Herenveen ut av Europaligaen i fjor, skal nederlendernes manager Marco van Basten ha kommet med skryt til Wolff Eikrem. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer