Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marco van Gamsten

- Jeg er jo litt gal egentlig, sier Gamsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet.no): Ungarn - Norge 1-4: Morten Gamst Pedersens store forbilde på fotballbanen har alltid vært Marco van Basten. Den elegante nederlandske legenden som nærmest danset fotball - og som er innehaver av et av tidens mest uforglemmelige scoringer.

Mot Ungarn leverte Gamsten nærmest en tro kopi av van Bastens scoring i EM-finalen mot Sovjet i 1988. På Anders Rambekks innlegg klinte han til fra umulig vinkel. Ungarn-keeper Kiraly skal bare være glad han ikke ble truffet av Gamst-missilen - skuddet var av typen man nesten blir blank i øynene av.

Vakrest av de vakre

Ole Gunnar Solskjær mener kopien er bedre enn originalen.

- Gamsten sin var bedre enn van Basten. Men van Basten bør kanskje få poeng for at han gjorde det i en viktigere kamp, sier Solskjær og gliser.

I 1996 scoret Solskjær selv et vidunderlig mål mot Aserbajdsjan i 1996, hvor han dempet ballen på brystet, bråvendte og limte ballen opp i krysset på hel volley. Det var trolig målet som sørget for at han ble United-spiller.

Men heller ikke det når opp mot Gamst-perlen.

- Gamstens mål var nok et hakk hvassere enn mitt, sier Solskjær til Dagbladet.no.

- FLOTTERE ENN VAN BASTEN: Ole Gunnar Solskjær mener målet til Morten Gamst Pedersen var finere enn Bastens drømmetreff fra 1988. Foto: SCANPIX
- FLOTTERE ENN VAN BASTEN: Ole Gunnar Solskjær mener målet til Morten Gamst Pedersen var finere enn Bastens drømmetreff fra 1988. Foto: SCANPIX Vis mer

Hovedpersonen selv takker for komplimentet - men er på sedvanlig vis kledelig beskjeden.

- Det er vanskelig å si hvilket mål som er penest. Men den her kommer høyt opp, sier Gamsten til Dagbladet.no.

Litt galskap

Før Premier League-sesongen skiftet han ut navnet på trøya si fra «Pedersen» til «Gamst». Nå bør han nesten vurdere å skifte igjen - til «van Gamsten».

- He-he, det blir fortsatt Gamst. Men van Basten har vært forbildet mitt hele veien. Ikke bare på banen, men utenfor også. Da jeg feiret målet var det noen på benken som skrek van Basten, flirer han.

- Hvordan kom du på å skyte der?

- Den som intet våger, intet vinner. Jeg er jo litt gal, egentlig, som ikke slo den inn. Men på treninga i går satt en del volleyer i hjørnet der de skulle. Det føltes nesten naturlig å skyte. Jeg rakk ikke å tenke, det gikk sykt fort, sier Gamsten til Dagbladet.no.

image: Marco van Gamsten
STRÅLENDE TREFF: Morten Gamst Pedersen scoret sitt andre mål på to landskamper. Dette var rett og slett nydelig.
NYTT NAVNEBYTTE: Morten har byttet navn en gang allerede denne sommeren. Er van Gamsten det neste?
ORIGINALEN: Marco van Basten scoret et av EM-historiens flotteste mål i 1988.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!