Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marcos Alonso debuterte for Spania

Marcos Alonso skapte historie i Spania-debuten

Chelsea-spiller Marcos Alonso fulgte i fotsporene til faren og bestefaren da han fikk sin landslagsdebut for Spania tirsdag. Aldri før har tre generasjoner fra samme familie representert det spanske landslaget.

TREDJE GENERASJON: Marcos Alonso skapte spansk fotballhistorie da han debuterte for landslaget mot Argentina tirsdag. Foto: NTB Scanpix/James Marsh/BPI/REX/Shutterstock
TREDJE GENERASJON: Marcos Alonso skapte spansk fotballhistorie da han debuterte for landslaget mot Argentina tirsdag. Foto: NTB Scanpix/James Marsh/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter 79 minutter av kampen mot Argentina fikk Alonso sin Spania-debut. Spania ledet allerede da 6-1, og det ble ikke flere scoringer i de minuttene venstrebacken var på banen.

Likevel var han med på å skape fotballhistorie. Aldri før har tre generasjoner fra samme familie representert det spanske landslaget, skriver sefutbol. Både Alonsos far og bestefar heter også Marcos til fornavn.

Alonsos bestefar, Marcos «Marquitos» Alonso Imaz, var en forsvarsspiller som tilbrakte store deler av karrieren i Real Madrid. Han debuterte for Spania i 1955. Dette ble en av bare to kamper «Marquitos» fikk for landet.

Faren, Marcos Alonso Peña, var kantspiller, og spilte flere sesonger for både Barcelona og Atlético Madrid. Han fikk sin landslagsdebut i 1981, og endte på 22 kamper i Spania-drakt.

De tre Alonso-gutta fikk til og med Spania-debuten i samme måned. Bestefar debuterte 17. mars, far 25. mars, og nå altså yngstemann 27. mars.

Likhetene i Alonso-familien stopper imidlertid ikke der. Et bilde yngstemann Alonso nylig postet på Instagram i forbindelse med farsdagen viser at han og faren også er slående like av utseende.

#fathersday #diadelpadre #frigulich #elmejor #ypunto

A post shared by Marcos Alonso (@marcosalonso28) on

- Vet ikke hvem som er best

Når tre generasjoner fra samme familie alle blir landslagsspillere, kan det være naturlig å lure på hvem som er den beste av dem. På en pressekonferanse tirsdag ble Alonso ifølge ESPN spurt om nettopp dette.

- Jeg har ikke sett så mye av dem, siden det ikke finnes så mange bilder fra da bestefar spilte, så jeg vet ikke hvem som er den beste av oss, sa Chelsea-spilleren, som også kunne fortelle at faren fant ut om landslagsuttaket før ham.

- Faren min fant ut at jeg var tatt ut før jeg gjorde det, siden jeg var på trening. Jeg skulle egentlig hjem for å møte familien, og faren min ringte og sa «Så kommer du for å møte oss eller ikke?» Alle i familien er glade.

Bestefar Alonso fikk imidlertid ikke se barnebarnet debutere for Spania. «Marquitos» døde i 2012, 78 år gammel.

Seks ganger tidligere

Bare seks ganger tidligere har tre generasjoner fra samme familie representert et landslag. Blant andre tredjegenerasjonsspillere finner vi Uruguay-spissen Diego Forlán, som fulgte i fotsporene til faren Pablo Forlán og bestefaren Juan Carlos Corazo da han fikk sin landslagsdebut i 2002.

Utrolig nok har det også hendt en gang før at tre generasjoner som deler det samme fornavnet alle har representert landslaget sitt.

Den tidligere Manchester City-unggutten Vladimír Weiss, som har 64 landskamper for Slovakia, har samme navn som både faren og bestefaren. Landet het imidlertid fortsatt Tsjekkoslovakia da de to eldre generasjonene fikk sine landslagsdebuter, selv om faren også fikk 12 landskamper etter Slovakia ble sin egen stat i 1993.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!