Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marcus (18) senket RBK med super-lobb i siste sekund

Rosenborg utliknet seint til ingen nytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): HamKam-Rosenborg 2-1.

Da Yssouf Koné utliknet HamKams ledelse fire minutter før slutt, trodde alle at Rosenborg atter en gang skulle snu en fotballkamp - og sikre seg minst ett poeng.

Sånn så det også ut. Helt til fire minutter på overtid. Til kampens siste sekund.

- Veldig morsomt!

Det var da RBK-keeper Rune Almenning Jarstein gikk overivrig ut i feltet og misset med en utboksing.

Den lokale 18-åringen Marcus Pedersen - som hadde kommet på banen til sin debut bare ti minutter tidligere - benyttet anledningen på beste vis:

Han lobbet inn vinnermålet og sendte HamKam-supporterne til himmels.

- Dette har jeg lengtet etter lenge. Utrolig morsomt! sier angriperen til TV 2.

GRUNN TIL JUBEL: Her feirer HamKam-spillerne sitt første mål, signert Tommy Øren. Men det skulle bli mer grunn til glede ... Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
GRUNN TIL JUBEL: Her feirer HamKam-spillerne sitt første mål, signert Tommy Øren. Men det skulle bli mer grunn til glede ... Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Dårlig utgangspunkt

- Jeg holdt på å falle gjennom gresset. Mye har gått imot oss, men forhåpentligvis er dette i ferd med å snu nå, jubler Markus Ringberg overfor TV 2.

Før kampen var utgangspunktet at HamKam var Tippeligaens definitive bunnlag, etter det som har vært en svært tøff vårsesong (forrige seier kom den 6. april, mot Viking)

Bedre ble det ikke av at Oluwasegun Abiodun i går nektet å trene med laget - eller at førstekeeper Ivar Rønningen var suspendert mot Rosenborg i dag.

I hans fravær var det reservemålvakt Jon Masalin som måtte steppe inn, og han fikk en god start da han reddet i duell med Steffen Iversen i det 6. spilleminutt.

HamKam snytt for straffe

På dette tidspunktet var hjemmelaget for øvrig allerede snytt for et straffespark da Vadim Demidov handset inne i sekstenmeteren to minutter ut i kampen.

Hadde han ikke gjort det, ville Roman Kienast fått en god mulighet.

image: Marcus (18) senket RBK med super-lobb i siste sekund

Men hamarsingene skulle etter hvert få uttelling, først ved Tommy Øren etter en knapp halvtimes spill.

Da ble et innlegg fra høyre stusset videre av Demidov i RBKs boks. Bakerst i feltet sto skadeplagede Øren helt alene, og kunne enkelt banke ballen til høyre i mål.

RBK slet med uttellingen

Samtidig skal det sies at RBK skapte flest sjanser i kampen. Både rett før og rett etter Ørens mål hadde for eksempel Koné gode avslutningsforsøk.

Det første seilte like over tverrligger etter at han vant en luftduell med Masalin. Minutter seinere banket han ballen i høyre stolpe etter et ballmist i HamKam-forsvaret.

- De hadde voldsomt god uttelling, mens vi scorer på for få av sjansene våre, oppsummerer en skuffet Erik Hamrén for TV 2.

I den andre omgangen slet Rosenborg voldsomt mot et kompakt hjemmelag, som samtidig vartet opp med et skudd i tverrliggeren - før Koné altså dukket opp.

Resten er Hamar-historie.

MARCUS PEDERSEN:<p> Født: 08.06-1990<p> Posisjon: Spiss<p> Draktnr.: 5

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!