TIL VIF: Marcus Pedersen blir VIF spiller fram til 1. august. 
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
TIL VIF: Marcus Pedersen blir VIF spiller fram til 1. august. Foto: Kent Skibstad / ScanpixVis mer

- Marcus er en spiller vi har ønsket oss lenge

VIF låner Marcus Pedersen med opsjon på kjøp.

(Dagbladet): Vålerenga henter Marcus Pedersen på lån fra nederlandske Vitesse.

Det bekrefter Oslo-klubben onsdag kveld.

Avtalen forutsetter at Pedersen består den medisinske testen og han skal spille for VIF til 1. august.

- Jeg er positiv til å komme tilbake. Det blir morsomt med Tippeligaen igjen, og jeg håper jeg finner tilbake til gamle takter og får vist meg fram, sier Marcus Pedersen til Dagbladet.

- Passer i VIF Vålerenga har en opsjon om å kjøpe spissen ut av kontrakten med den nederlandske klubben.

- Marcus er en spiss som vil passe veldig godt inn i Vålerengas måte å spille fotball på. Han er rask og sterk, gjennombruddshissig, bevegelig og jakter alltid scoringer. Samtidig jobber han godt for laget og er sterk feilvendt, sier Vålerenga-manager Martin Andresen til klubbens hjemmeside.

- At vi nå har fått til å hente Marcus til Vålerenga, en spiller vi har ønsket lenge, er jeg veldig fornøyd med. Marcus kommer til å utgjøre en forskjell for oss, sier Andresen.

- Erfaren Pedersen ble solgt fra Strømsgodset til Vitesse for 12 millioner kroner sommeren 2010. Han scoret 17 mål på 40 kamper før han ble solgt til den nederlandske klubben.

Han scoret i debuten for Vitesse, men skader har begrenset spilletiden for stortalentet som har blitt omtalt som «en norsk Wayne Rooney». Han har scoret fem mål på 25 kamper for den nederlandske klubben.

- Marcus har fått en bra erfaring internasjonalt via landslaget og ved kamper i Nederland, samtidig som han kjenner Tippeligaen godt. Han er allerede skolert for å kunne komme inn å prestere for Vålerenga med en gang, sier Andresen.

TROR PÅ PEDERSEN: Vålerenga-trener Martin Andresen sier han har fulgt Pedersen i lang tid.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
TROR PÅ PEDERSEN: Vålerenga-trener Martin Andresen sier han har fulgt Pedersen i lang tid. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer