Marcus Grönholm

Marcus Grönholm (35) var den store stjernen i rallysirkuset inntil Petter Solberg stjal tronen hans i fjor. Nå vil han ha den tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdensmesteren fra 2000 og 2002 var den store favoritten før fjorårets sesong - men finnen måtte bryte i sju av de 14 VM-rundene, og havnet på en 6. plass totalt med sin Peugeot 206 WRC.

I år stiller Grönholm i en splitter ny 307 WRC, en bil som mange rallyeksperter mener vil bli årets beste, og igjen gi den franske bilfabrikanten det forspranget de tidligere hadde med 206. En bil som ga Grönholm to VM-titler på bare fire fulle sesonger i rally-VM.

Men Marcus Grönholms vei til toppen har vært lang: Han sleit lenge i skyggen av andre finske førere, og i løpet av tiårsperioden 1989- 98 kjørte han bare 25 VM-løp for forskjellige fabrikanter. Men foran 99-sesongen hadde han tilbud fra fire forskjelle rallyteam.

Inntil 1996 livnærte Grönholm seg som bonde, men han er oppvokst med motorsport. Pappa Ulf var en av de beste rallyførerne på nasjonalt nivå på 70-tallet. Marcus satset først på motocross, men måtte slutte på grunn av en kneskade.

Som fører kjennestegnes Grönholm ved at han hele tida kjører helt på grensa av det han og bilen tåler. Det betyr at han nærmest er uslåelig i perioder, men også at han ofte ender opp med å bryte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer