Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marcus Hellner forsvant helt fra rampelyset. Slik forklarer han beslutningen

Marcus Hellner (32) la skiene på hylla i mai. Siden har det vært stille.

LA OPP: Marcus Hellner har ingen planer om å gjøre comeback i skisporet. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
LA OPP: Marcus Hellner har ingen planer om å gjøre comeback i skisporet. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er november og langrennssesongen har startet i både Norge og Sverige. De norske utøverne sesongdebuterte på Beitostølen denne helga, mens svenskene startet sesongen på Bruksvallarna.

Det uten profilen Marcus Hellner, som la opp som skiløper etter forrige sesong.

- Jeg føler ikke at jeg har den nødvendige driven som må til, sa han ifølge svenske SVT.

Siden har det vært stille fra mannen som blant annet har fått skylden for «svenskekrigen» mellom Hellner og Northug - mellom Norge og Sverige.

Hellner er en av de mest suksessfulle langrennsløperne gjennom tidene, men har slitt med å få gode resultater de siste sesongene.

Tung sesong

OL i Sør-Korea ble også en nedtur for 32-åringen. Han vant totalt elleve medaljer i OL og VM i løpet av 13 sesonger, men ble som best nummer seks i verdenscupen forrige sesong.

Dermed fant han ut at nok var nok.

Siden offentliggjøringen i mai, som kom plutselig på mange siden han «bare» er 32 år gammel, har ikke Hellner vært i rampelyset. Nå snakker han i svenske Expressen om hvordan det siste halvåret har vært.

- Det var en klokkeren avgjørelse å legge opp. Jeg har ikke angret i det hele tatt, sier Hellner til Expressen.

Og for dem som måtte være i tvil: Det er helt over.

- Comeback? Nei, ikke en sjanse. Jeg har ikke kjent det suget i det hele tatt, sier Hellner.

32-åringen forteller at han bare har gått på rulleski to ganger siden han la opp i mai. I stedet har han begynt å spille litt ishockey, det vil si veteranhockey, for å holde formen.

Ute av rampelyset

Han er en opptatt familiemann (han har to yngre døtre) og fronter sitt eget klesmerke. Han finner også tid til å gå på elgjakt.

Mange idrettsutøvere som legger opp fortsetter karrieren på TV som ekspert. Hellner har bevisst unngått dette.

- Jeg har vel ikke søkt rampelyset. Og jeg er vel ikke den personen som syns det er det gøyeste i livet heller. Jeg er ikke redd for å synes, men det har vært godt å få slippe det, sier Hellner.

Han har vært skiløper i hele sitt voksne liv, og har ikke tenkt å gi slipp på det helt. Han har planer om å engasjere seg i miljøet på et vis.

Neste helg er det verdenscup i Ruka, der de norske utøverne skal måle krefter mot Sverige og resten av verdenseliten. Det blir med Marcus Hellner som tilskuer. Det syns han er litt merkelig.

- Ja, det er annerledes. Denne gangen syns jeg jo det blir spennende å se hvordan det skal gå for andre. Som aktiv fokuserte jeg jo bare på meg selv, sier Hellner.

En av de store høydepunktene til Hellner er sprintgullet under VM i Oslo tilbake i 2011. Han vant foran Petter Northug og Emil Jönsson, og det er det eneste VM-gullet han har.

Hellner har vunnet tre gull i OL, et individuelt gull på jaktstart i Vancouver 2010.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!