BLIR NEPPE REPRISE AV DETTE: Her har Petter Northug parkert Marcus Hellner og skrenset over målstreken til VM-gull i Oslo. Nå erkjenner Hellner at han har mistet hurtigheten som eventuelt ville gjort ham aktuell for en reprise.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BLIR NEPPE REPRISE AV DETTE: Her har Petter Northug parkert Marcus Hellner og skrenset over målstreken til VM-gull i Oslo. Nå erkjenner Hellner at han har mistet hurtigheten som eventuelt ville gjort ham aktuell for en reprise.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Marcus Hellner innrømmer før en ny sesong: - Jeg har mistet mye av hurtigheten

Har slitt med ryggen i sommer.

(Dagbladet): For dem som er i stand til å spole noen små år tilbake i hukommelsen vil navnet Marcus Hellner vekke gode minner.

Først og fremst på grunn av det muligens vennligsinnede munnhuggeriet mellom ham og Petter Northug, som ble kronet da Northug skrenset over målstreken under stafetten i Oslo-VM i 2011 og ble kalt en gris av den svenske tv-kommentatoren.

Men de siste årene har Hellner blitt litt borte fra rampelyset. Der Calle Halfvarsson har overtatt både som svensk ankermann på stafetten og Northugs hakkekylling, har Hellner slitt med sitt.

Under det svenske skilandslagets sesongoppkjøring i Oberstdorf innrømmer også den tidligere prygelknaben at han har mistet noe helt essensielt.

- Hurtigheten. Jeg har mistet mye av den, sier Hellner til Norrländska Socialdemokraten.

- Hvordan merker du det?, spør den svenske avisa.

- Det er først og fremst i prologer og sprintkonkurranser. Der har det jo ... Ikke gått bra, svarer han.

Sprinter har aldri vært viktigere enn i tour-sesongen som står for døren i 2016. Løpere som ikke er i stand til å gå videre fra en prolog i år, vil nesten garantert stå utenfor pallen når sammenlagtseirene skal deles ut.

Da hjelper det ikke Hellner at han har slitt med en muskelbrist i ryggen i sommer. Overfor NSD hevder han at det ikke har satt ham altfor mye tilbake, men innrømmer samtidig at han har holdt igjen på treninga litt for ikke å gjøre skaden verre.