Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marcus Pedersen dømt til fengsel for fyllekjøring

Må sone i 24 dager.

MÅ SONE: Fotballspilleren Marcus Pedersen må sone i fengsel etter å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Video: NTB Scanpix / Dagbladet TV Vis mer

Det var Hamar Arbeiderblad som først meldte at fotballspiller Marcus Pedersen (30) må sone 24 dager i fengsel etter fyllekjøring. Han har også blitt ilagt en bot på 52 500 kroner og mister førerkortet i to år og seks måneder.

Påtalemyndigheten ba om 26 dagers fengsel, men retten ga Pedersen to dager i rabatt og endte på 24 dager fordi han tilsto, går det fram av dommen.

Dommen er i tråd med vanlig praksis i såkalte høypromille-saker. I promillesaker sones det som regel i hjemmet med elektronisk fotlenke.

Det var søndag 5. april rundt klokka 01.10 i Hamar at fyllekjøringen fant sted. En blodprøve som ble tatt snaut 25 minutter seinere viste en promille på 2,26.

Retten finner at det er straffeskjerpende at promillen var så høy og at kjøringen fant sted i Hamar sentrum, hvor skadepotensialet var åpenbart.

- Skamfullt

Pedersen tilsto å ha kjørt i påvirket tilstand og tok betenkningstid når det gjelder muligheten til å anke dommen.

For en snau uke siden uttalte Pedersen følgende til Hamar Arbeiderblad:

- Jeg skal ta den straffen jeg får. Nå er jeg bare glad for at jeg ikke kjørte på noen eller noe. Det er skamfullt.

- De fleste rundt meg vet om hva som har skjedd nå. Man må ta læring av det, se framover. Bunnen er nådd, så nå ser jeg bare opp og fram, sa den tidligere utenlandsproffen videre.

Har vært åpen

Pedersen vendte hjem til moderklubben HamKam for kort tid siden. Spissen har vært uten klubb siden han sa opp kontrakten med Strømsgodset i fjor sommer.

- Marcus har vært åpen og ærlig med oss hele veien. Faktisk gjorde denne hendelsen oss enda mer motivert for at vi ønsket å gjøre dette for å hjelpe Marcus, sa HamKam-trener Espen Olsen til Hamar Arbeiderblad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!