Marcus Pedersen får karantene etter bytur

- Dette er vondt å se, sier Martin Andresen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Vålerenga-spiss Marcus Pedersen må stå over én kamp etter en fuktig bytur natt til søndag, melder klubben på sin hjemmeside.

- Dette har Marcus selv innrømmet og vi har hatt en god prat med Marcus og hans rådgivere. Marcus har lagt seg flat og beklaget på det sterkeste det som skjedde, sier manager Martin Andresen.

Spissen selv erkjenner han har gjort «noe veldig dumt».

- Det er selvfølelig ikke riktig at jeg som profesjonell fotballspiller skal på byen og nyte alkohol så tett opp mot en kamp og jeg forstår at det må reageres på dette. Jeg beklager at jeg har skuffet treneren, lagkamerater, støtteapparat og supportere, sier han til samme nettsted.

Pedersen spilte hele kampen mot Aalesund mandag, en kamp som endte 0-0, og etterpå hevdet NRK at flere Vålerenga-spillere hadde vært på byen bare halvannet døgn i forveien.

Dette har ikke klubben noen grunn til å tro, men Andresen er svært skuffet over den dårlige dømmekraften spissen har vist. Vålerenga bekrefter at 22-åringen drakk alkohol, og i tillegg til karantene har han også fått en bot.

- Som leder for en prestasjonsgruppe som har jobbet hardt og målbevisst etter en veldig tøff periode for klubben, så er det vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene sine og klubben ved å gå på byen, og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp. På bakgrunn av dette har vi valgt å ilegge Marcus én kamps karantene og partene er enige om at han skal bøtelegges.

I Vålerenga gjelder prinsippet om «frihet under ansvar», et ansvar Marcus Pedersen åpenbart ikke har forvaltet på en særlig god måte.

Martin Andresen understreker at spillerne gjerne kan oppholde seg i bybildet i forkant av kamper, men ikke på den måten Pedersen har gjort.

- Det er ingen tvil om at Marcus har begått et overtramp som vi må reagere på, som vi nå har gjort. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere denne saken ytterligere da vi nå skal bruke alt fokus og all energi på å slå Sandnes Ulf på søndag, sier Andresen.

Da NRK søndag kveld konfronterte kaptein Kristofer Hæstad med opplysningene om at spillere hadde vært ute på byen, reagerte han med stor skuffelse.

Marcus Pedersen forstår godt at lagkameratene er sinte på ham. 

- At mine lagkamerater i Vålerenga føler at jeg har sviktet dem ved å ikke stille maksimalt forberedt til kamp har jeg stor forståelse for, sier Marcus Pedersen.

Spissen sier han ikke kommer til å kommentere saken ytterligere.

Dagbladet utvider saken.