Marcus Pedersen reddet Norge tross sjansesløseri

U21-gutta gjorde jobben mot Aserbajdsjan.

AVGJORDE: Marcus Pedersen scoret Norges eneste mål i U21-landskampen mot Aserbajdsjan i kveld.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
AVGJORDE: Marcus Pedersen scoret Norges eneste mål i U21-landskampen mot Aserbajdsjan i kveld. Foto: Kent Skibstad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Norge U21 - Aserbajdsjan U21 1-0.

Norge sløste og sløste i EM-kvalikkampen mot Aserbajdsjan på Marienlyst i kveld, men Marcus Pedersens scoring på sin gamle hjemmebane sørget for tre viktige poeng likevel.

Pedersen headet inn vinnermålet i første omgang, men trener Per Joar Hansen skulle nok helst sluppet å måtte vente i såpass stor spenning på sluttsignalet, i en kamp der Norge skapte mye.

For at U21-landslaget skal ha mulighet for å komme seg til EM-sluttspillet er det en ting som gjelder i de to hjemmekampene i mai: Ta seks poeng. Nå er halve jobben gjort, og Island kommer på besøk om knappe to uker.

Med seieren klatret Norge forbi Belgia og opp til annenplass i EM-kvalifiseringsgruppen som England topper suverent.

- Vi ønsker å spille positiv og offensiv fotball, og ha trøkk og vilje nok til å score mål. Det handler om å være dyktige nok i avslutningsfasen, og det håper vi at vi skal være, sa Per Joar Hansen til fotball.no før kampen i Drammen i kveld, og må nok gjenta det med avslutningsfasen før neste kvalikkamp.

Norge - Island spilles 12. juni.