ENDELIG MÅLSCORER IGJEN: 3-0 scoringa var viktig, ikke minst for Marcus Pedersen som jublet hemningsløst, men viktgists var likevel alt det andre han gjorde for laget. Veldig mye tyder på at Godset-spissen er på vei tilbake fra måltørka. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ENDELIG MÅLSCORER IGJEN: 3-0 scoringa var viktig, ikke minst for Marcus Pedersen som jublet hemningsløst, men viktgists var likevel alt det andre han gjorde for laget. Veldig mye tyder på at Godset-spissen er på vei tilbake fra måltørka. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Eliteserien: Strømsgodset-Kristiansund

Marcus Pedersens vilje var det beste blant mye godt på en ekstremt viktig kveld i Drammen

Strømsgodsets høyeste nivå holder høy norsk standard. Når frykten for å tape forsvinner vil ingen lenger mase om 4-3-3 i Drammen.

Strømsgodset-Kristiansund 4-2 (4-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Først var de lysende, så ble de slurvete og da Kristiansund reduserte til 4–1 på sin første målsjanse (62), ble de redde for å tape. Det første var drømmen, det andre en gjenganger og det tredje en naturlig konsekvens av en dårlig vårsesong og en skremmende tabellposisjon. Hvilket betyr at Strømsgodset ikke er blitt et solid fotballag selv om de leverte årsbeste før pause.

De er bare blitt veldig mye lettere til sinns.

DA GODSET ENDELIG ble gode ble de veldig gode og leverte en førsteomgang fra den øverste skuffen. Det var en prestasjon som gir håp, som forteller hvilke ferdigheter laget besitter og som inntil videre tar bort det verste trøkket. For selv om tabellposisjonen fortsatt ikke er mye å glede seg over inneholdt kampen mot Kristiansund en rekke elementer som gjør Godset til et lag å tro på.

HØYDEPUNKTER: Strømsgodset - Kristiansund spilte 16. serierunde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media. Vis mer

Det er det som betyr noe.

1-0 PÅ DEN første sjansen tidlig i kampen hjelper alle fotballag i trøbbel. 2–0 på den andre når kvarteret er spilt ga Strømsgodset den roen laget har savnet i hele år. Og når Marcus Pedersen – som ikke har scoret siden serieåpningen 2. april – behersket, kontrollert og selvsikkert bredsider inn 3–0 fra pluss tjue meter et par minutter etter det er plutselig alle de offensive, for ikke å snakke om de mentale, brikkene på plass samtidig.

Det så du på Marcus Pedersen.

Det så du på Tor Ole Skullerud.

Det så du på hele laget.

Og best av alt for ei menighet som har vært kritiske, kranglete og som virkelig trengte en opptur – det hørte du på Marienlyst.

HVILKET SELVFØLGELIG ER forståelig. Dette var kampen Strømsgodset måtte levere. Det var ingen vei utenom. Etter den komplette fadesen på Åråsen sist lørdag, der Skullerud var så skuffet at han satte spørsmålstegn ved spillernes vilje til å plage seg selv i motgang, trengte Strømsgdoset mer enn tre poeng. De trengte en forestilling. De var nødt til å ta eget spill fra svart til hvitt. De var nødt til å gi Drammen håp. Og med bredde i spillet (begge backene høyt og helt ute på linja), gode spillvendinger, balltempo, variasjon mellom langt og kort, flere samtidige bevegelser og nok innløp i Kristiansunds straffefelt gjorde de akkurat det.

Det blir flott angrepsspill av sånt.

MARCUS PEDERSEN VAR også flott igjen. Ikke bare fordi han scoret sitt andre mål for sesongen med arrogant presisjon og beherskelse, men fordi han så ut som han ville score mål hele tida. Når Marcus Pedersen er på det hakket gir han Strømsgodset helt nødvendig energi på topp. Når Marcus Pedersen løper seg tom for laget har han alvorlige hensikter om å gjøre en dårlig første halvdel av sesongen til en veldig bra andre halvdel. Og det er ikke bare lokalt håp i en slik analyse, det er troverdighet også.

For første gang i 2017 så Marcus Pedersen virkelig skarp, villig og god ut.

SELV OM FRYKTEN for å tape fikk Godset til å sprekke som en ballong er det de positive opplevelsene denne kampen handler om. Før pause kom de som på bestilling. Det gjør livet bedre og sommeren bedre. Og fordi kvaliteten på det gode var så høy er det mulig å tro at høsten blir bedre også.

Det ser ut som om Godset er over kneika.