Marcussen: - Jeg har fått nok av media for en god stund, og ønsker derfor fred og ro

Mener hun til dels har vært utsatt for en heksejakt.

25. PLASS: Det har stormet rundt sjukjemper Ida Marcussen under VM i Beijing, hvor hun havnet på en 25. plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
25. PLASS: Det har stormet rundt sjukjemper Ida Marcussen under VM i Beijing, hvor hun havnet på en 25. plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): VM ble absolutt ikke som forventet av sjukjemperen Ida Marcussen. I forkant av VM fikk friidrettsledelsen signaler fra treningsleieren i Sør-Korea som vitnet om at 27-åringen skulle prestere bedre enn hva hun endte opp med å gjøre.

Selv føler hovedpersonen seg jakta på.

- En umenneskelig mediestorm, til dels heksejakt, og et medaljehysteri som topper alt - er på vei til å ødelegge den idretten jeg er glad i..., skriver Ida Marcussen i en mail til Fædrelandsvennen.

Marcussen endte med 5684 poeng under sjukampen i VM i Beijing, og har bare prestert svakere rent poengmessig i et mesterskap tidligere - i Berlin i 2009.

Fikk billett på resultater fra treneren I forkant av den siste øvelsen, 800 meter, fikk Marcussen kritikk fra sportssjef Ronny Nilsen.

Marcussen ble klar for VM i tolvte time, og under mesterskapet har det blitt kjent at resultatene trener Lukas Udelhoven rapporterte om fra Sør-Korea ikke var fra en barne- og ungdomskonkurranse, som det først ble meldt om - men at det var treneren selv som hadde stått for målingen av resultatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.