25. PLASS: Det har stormet rundt sjukjemper Ida Marcussen under VM i Beijing, hvor hun havnet på en 25. plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
25. PLASS: Det har stormet rundt sjukjemper Ida Marcussen under VM i Beijing, hvor hun havnet på en 25. plass. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Marcussen: - Jeg har fått nok av media for en god stund, og ønsker derfor fred og ro

Mener hun til dels har vært utsatt for en heksejakt.

(Dagbladet): VM ble absolutt ikke som forventet av sjukjemperen Ida Marcussen. I forkant av VM fikk friidrettsledelsen signaler fra treningsleieren i Sør-Korea som vitnet om at 27-åringen skulle prestere bedre enn hva hun endte opp med å gjøre.

Selv føler hovedpersonen seg jakta på.

- En umenneskelig mediestorm, til dels heksejakt, og et medaljehysteri som topper alt - er på vei til å ødelegge den idretten jeg er glad i..., skriver Ida Marcussen i en mail til Fædrelandsvennen.

Marcussen endte med 5684 poeng under sjukampen i VM i Beijing, og har bare prestert svakere rent poengmessig i et mesterskap tidligere - i Berlin i 2009.

Fikk billett på resultater fra treneren I forkant av den siste øvelsen, 800 meter, fikk Marcussen kritikk fra sportssjef Ronny Nilsen.

Marcussen ble klar for VM i tolvte time, og under mesterskapet har det blitt kjent at resultatene trener Lukas Udelhoven rapporterte om fra Sør-Korea ikke var fra en barne- og ungdomskonkurranse, som det først ble meldt om - men at det var treneren selv som hadde stått for målingen av resultatene.

Sportssjef Ronny Nilsen sendte en mail til arrangørene i Sør-Korea for å få bekreftet resultatene. Noen bekreftelse kom aldri, og sportssjefen valgte derfor å stole på resultatene som var meldt inn fra Udelhoven.

Fått nok av media Nå ønsker 27-åringen fred.

- Jeg har fått nok av media for en god stund, og ønsker derfor fred og ro, skriver 27-åringen videre i mailen til Fædrelandsvennen.

- Jeg er en ivrig utøver, men lykkes ikke alltid. VM er noe vi har jobbet hardt og lenge for, og var et mesterskap vi ønsket å vise vårt beste. Dessverre lyktes vi ikke å ta med den gode flyten fra pre-campen i Korea inn til Beijing. Jeg hadde litt høye skuldre og følte ikke helt den tilliten jeg hadde trengt. I tillegg kom jeg litt skeivt ut i første øvelse som jeg dessverre ikke kom helt tilbake fra.

Les også: I VM uten landslag