PERSONLIG REKORD: Ida Marcussen i aksjon på 100m hekk i syvkampkonkurransen under VM i friidrett i Daegu. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
PERSONLIG REKORD: Ida Marcussen i aksjon på 100m hekk i syvkampkonkurransen under VM i friidrett i Daegu. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Marcussen fikk drømmestart i sjukampen

Perset med 11 hundredeler på 100 meter hekk.

Ida Marcussen løp inn til 13,96 sekunder på 100 meter hekk i sjukampen i VM mandag. Hun perset med 11 hundredeler og fikk en drømmestart på mesterskapet.

Den norske sjukjemperen fra Vågsbygd endte på tredjeplass i sitt heat, et heat som ble vunnet av belgiske Sara Aerts med 13,38 sekunder.

Før start sa både trener Lukas Udelhoven og Ida selv til NTB at det var viktig å få en god start, og det fikk Ida. Hun endte som nummer 23 totalt på korthekken.

- Nei, nei, nei, dette var ikke noe helt perfekt løp. Det skal jeg prestere i London-OL neste år, men jeg fikk den starten jeg ville ha, sa Ida Marcussen i en kort kommentar til NTB.

I sjukampens andre øvelse, som var høyde, ble det ikke samme fullklaff på den norske jenta. Hun stoppet på 1,71 meter - tre centimeter under årsbeste og fire centimeter under personlig rekord.

Marcussen innledet med å ta 1,65 meter i første forsøk, måtte bruke to forsøk på 1,68, men kom sterkt tilbake og tok 1,71 meter i første forsøk. På 1,74, altså tangering av årsbeste, hadde hun tre klare riv og endte på niendeplass i gruppe B i denne øvelsen.

Alle de 14 utøverne som hoppet i A-gruppen, var høyere enn 1,74 meter.

(NTB)