Marcussen foreløpig sist i sjukampen

Dårlig dag for sjukjemperen.

SIST: Ida Marcussen ligger sist etter torsdagens øvelser i sjukamp i EM i Zurich.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SIST: Ida Marcussen ligger sist etter torsdagens øvelser i sjukamp i EM i Zurich. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Sjukjemperen Ida Marcussen ligger på 22.-plass etter en noe skuffende første konkurransedag i friidretts-EM. Hennes mest oppløftende prestasjon var årsbeste resultat i høyde.

Marcussen er sist av samtlige utøvere som fortsatt er med i konkurransen. Sjukampen fortsetter med lengde, spyd og 800 meter fredag.

27-åringen åpnet høydekonkurransen med å gå over både 1.67 og 1.70 i første forsøk. På 1.73 trengte hun tre forsøk, men gjorde et godt sistehopp og snek seg over. Dermed ble Marcussen nummer 19 i høydekonkurransen. Belgiske Nafissatou Thiam var best av samtlige med 1.97.

Tidligere på dagen ble Marcussen nest sist i sitt heat på 100 meter hekk med 14,26. Det var seks hundredeler svakere enn hennes egen årsbeste tid på distansen og ga 22.-plass. Raskest på korthekken var franske Antoinette Nana Djimou.

Neste øvelse i sjukampen var kule. Der ble det 12,77 meter og 19.-plass for Marcussen. Det resultatet var hun langt fra fornøyd med.

På torsdagens siste øvelse, 200 meter, løp den norske jenta inn til annenplass i sitt heat. Tiden 25,73 holdt kun til 17.-plass på distansen. Marcussen har samlet 3366 poeng så langt. Nevnte Thiam leder med 3851.

(NTB)