SVAKT VM: Ida Marcussen gikk en sjukamp godt under pari i Beijing-VM, men satser friskt videre. Hun har ingen tanker om å endre på opplegget. Foto: EPA/FRANCK ROBICHON/NTB Scanpix
SVAKT VM: Ida Marcussen gikk en sjukamp godt under pari i Beijing-VM, men satser friskt videre. Hun har ingen tanker om å endre på opplegget. Foto: EPA/FRANCK ROBICHON/NTB ScanpixVis mer

Marcussen satser mot OL uten å endre opplegget

Gikk en sjukamp godt under pari i Beijing-VM.

Ida Marcussen gikk en sjukamp godt under pari i Beijing-VM, men satser friskt videre. Hun har ingen tanker om å endre på opplegget.

- Jeg fikk en god avslutning på denne sjukampen her i Beijing med en fjerdeplass på den avsluttende 800-meteren, men ellers var jeg bak i de fleste øvelsene. Selvsagt hadde jeg ønsket noe annet. Men jeg ble nummer 25 av 37 startende, som er de aller beste i hele verden. Det er små marginer og litt uflaks som skiller, sa Marcussen til NTB etter å ha gjort unna den tradisjonelle æresrunden inne på stadion.

Hun fikk 5684 poeng og har bare prestert svakere rent poengmessig i et mesterskap tidligere. Det var i Berlin i 2009. Jessica Ennis-Hill fra Storbritannia vant med 6669.

Den avsluttende 800-meteren ble en liten opptur for Marcussen. Hun stormet inn til 2.12,62, og det var bare tre av konkurrentene som var bedre enn henne.

Ikke skuffet - Det nytter ikke bare å se på den totale poengsummen etter en konkurranse som dette, og jeg mener også at jeg ikke kan være skuffet, for jeg har gitt alt, sa Marcussen etter 14,47 på 100 meter hekk, fortsatte med 1,68 i høyde, fikk 12,86 meter i kule og 26,27 på 200 meter i tillegg til 800-metertiden.

Sportssjefen i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, kritiserte henne for å ha underprestert før den avsluttende øvelsen. Nilsen var skuffet. Han fikk rapporter fra treningsleiren hennes i Korea i forkant av VM, og de resultatene som ble rapportert inn til Nilsen bare bud om at Marcussen skulle ha prestert mye bedre i Beijing.

Drivkraft Ida Marcussen sa til NTB etter at sjukampen i Beijing var avsluttet søndag at hun satser videre, men det blir ikke snakk om å bytte trener, forandre miljø eller gjøre noe med opplegget.

- Jeg har en drivkraft mange andre ikke har, og jeg har stor tro på det vi driver med. Jeg kan svare nei på spørsmålet om å bytte trener. Jeg kan også si at jeg kanskje kunne ha gjort det bedre i et annet miljø og med andre virkemidler, men det blir ikke aktuelt, forklarte hun. Hun understreket at hun ikke snakket om doping i denne forbindelsen.

- Jeg må ha fokus på å dra med meg den gode formen fra oppkjøringen til mesterskapene inn i selve mesterskapet, sa Marcussen videre.

Mye doping Hun sa også at hun var sikker på at mange av konkurrentene doper seg.

- Jeg er helt sikker på at det forekommer en del doping. Jeg har vært med så lenge og sett så mye, at det som er kommet fram om IAAF ikke overrasker meg. Det er naivt å tro at det er snakk om rene utøvere, selv om ingen avgir positive prøver. Jeg vet bedre enn som så, fortalte Marcussen.

Nå skal hun være med i en sjukamp til denne sesongen, og så starter treningen og forberedelsene til EM i Amsterdam og OL i Rio neste år.

- Jeg regner med at det går greit å kvalifisere meg for EM. Det kommer til å bli et høydepunkt. Skulle jeg også klare å bli kvalifisert for OL, ja, da blir jeg kjempeglad, sa Ida Marcussen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram