Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maren (22) elsker ansvaret som landslagskaptein

Ble den store helten da Norge gikk til EM.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Island 2-1.

I rutinerte Ingvild Stenslands sykdomsfravær, og foran to av Norges viktigste kvalifiseringskamper noensinne, valgte landslagstrener Eli Landsem å betro 22 år gamle Maren Mjelde med kapteinsvervet på kvinnelandslaget.

Det var en tillit Arna-Bjørnar-spilleren viste verdig gjennom å lose lagvenninnene til seier mot både Belgia og Island på Ullevaal og dermed også til neste sommers EM-sluttspill i Sverige. I tirsdagens gruppefinale mot islendingene gikk hun foran, slik en god kaptein skal, og sørget for at Norge var 2-0 foran til pause med både mål og målgivende i en kamp som til slutt endte med 2-1 seier.

Kampen var Mjeldes 48. med flagget på brystet. Legger man til 60 aldersbestemte landskamper i regnestykket er det en meget erfaren 22-åringen som trives med lederoppgavene.

- Jeg har vært kaptein for aldersbestemte landslag også, så sånn sett er det ikke noe nytt, men det er likevel forskjellig å være det for A-laget. Jeg føler et veldig stort ansvar. Jeg liker å ta veldig mye ansvar, og føler at jeg gjør det mer og mer. Samtidig har jeg mange rundt meg som støtter oppom. Ingvild kommer jo tilbake igjen, men det har vært kjekt å være vikar, sier Mjelde til Dagbladet.

- Hva er det som gjør deg til et godt lederemne, selv om du bare er 22 år?

- Jeg har nok fått det naturlig, sier hun smilende.

- Dønn seriøs Landslagstrener Landsem er imidlertid klar på at det meste er Mjeldes egen fortjeneste.

MED SJEFENS TILLIT: Maren Mjelde er bare 22 år ung, men mer enn gammel nok i Eli Landsems (t.h.) øyne til å bære kapteinsbindet på det norske landslaget. Her gratulerer de hverandre etter at EM-billetten var sikret mot Island. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MED SJEFENS TILLIT: Maren Mjelde er bare 22 år ung, men mer enn gammel nok i Eli Landsems (t.h.) øyne til å bære kapteinsbindet på det norske landslaget. Her gratulerer de hverandre etter at EM-billetten var sikret mot Island. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Hun har referanser på hva som skal til for å bli god, og så lever hun og trener deretter. Hun er dønn seriøs i den jobben hun gjør, og har i tillegg gått en god skole i kapteinsteamet vårt, så hun var klar for å stå fram, og det synes jeg hun gjør til gagns, sier Landsem til Dagbladet, og trekker fram et eksempel hun mener er illustrerende for 22-åringens karakter:

- Maren fikk seg en trøkk i hodet tidlig i annen omgang mot Belgia, så hun var skikkelig dårlig etterpå og trengte to dager på å komme tilbake. Hun startet litt skranglete i (går) kveld, men hun var stor utover i kampen. Det sier litt om hva hun er bygd av.

I bakhodet Mjelde og lagvenninnene pratet på forhånd om at de ikke hadde noe å tape mot Island, i og med at de allerede var garantert playoff etter seieren mot Belgia på lørdag.

Likevel var det vanskelig å stenge alle tanker ute etter hvert som kampen skred fram og EM kom nærmere minutt for minutt.

- Innerst inne visste vi hva som sto på spill: Vant vi, så var vi i EM. Gjorde vi ikke det, hadde vi måttet igjennom to nye tøffe kamper, så det lå absolutt i bakhodet. Samtidig visste vi at dersom det ikke skulle det gå vår vei, hadde vi fremdeles én sjanse igjen å gjøre det på. Det var godt. Da vi ledet, og de plutselig scoret, begynte tankene å komme: «Nei, dette kan vi ikke gi fra oss». Pulsen var høy, sier den vikarierende landslagskapteinen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media