FORSETTER PÅ PRIVATLAGET: Det økonomiske opplegget på landslaget er en av grunnene til at Maren Haugli ønsker å fortsette å gå på privatlag også neste sesong. Foto: Heiko Junge, Scanpix
FORSETTER PÅ PRIVATLAGET: Det økonomiske opplegget på landslaget er en av grunnene til at Maren Haugli ønsker å fortsette å gå på privatlag også neste sesong. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

Maren Haugli har mistillit til skøyteledere

Fortsetter å satse utenfor landslaget.

||| (Dagbladet): Maren Haugli fortsetter satsingen på privat lag utenfor landslaget også neste sesong, melder NRK.

Hun har stått utenfor landslaget siden 2008, blant annet grunnet samarbeidsproblemer med tidligere landslagssjef Peter Mueller.

Mueller ble sparket fra jobben etter anklager om trakassering av Maren Haugli, men hun velger fortsatt å satse videre på privatlag.

Haugli presiserer at hun ikke har problemer med den nye landslagssjefen Jarle Pedersen eller noen av de andre løperne, men at hun har mistillit til andre personer i skøyteforbundet.

Et annet aspekt er det økonomiske.

- Livet som toppidrettsutøver er så kort at når jeg først skal gjøre dette, så må jeg gjøre det ordentlig. Men rammene for å drive toppidrett på landslaget er ikke tilstede, sier Haugli til NRK.

Nylig fortalte flere av skøyteløperne at de reagerte på det økonomiske opplegget rundt landslaget. Ifølge VG må flertallet betale for reiser til samlinger selv, mens resten - unntatt Håvard Bøkko - må ut med egenandeler i forbindelse med samlinger.

- På landslaget hadde jeg bare fått plass til én sponsor, og det kan jeg ikke leve av, sier Maren Haugli.

Hun fortsetter dermed med Hans Trygve Kristiansen som trener. Det er uklart om broren Sverre vil velge å gjøre det samme.