Maren Haugli legger opp

- Er ikke verdt det å risikere helsen.

GIR SEG: Maren Haugli Tufto gir opp forsøket på å komme tilbake som toppskøyteløper. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GIR SEG: Maren Haugli Tufto gir opp forsøket på å komme tilbake som toppskøyteløper. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skøyteløper Maren Haugli Tufto gir opp forsøket på å komme tilbake på isen som topputøver.

Det skriver hun selv i en pressemelding.

- Jeg har i snaue to år jobbet med en målsetting å komme tilbake på skøytebanen, men i dag har jeg måttet ta den tunge beslutningen at jeg må legge opp, sier Haugli Tufto.

- I denne perioden har jeg følt at noe er ugjort og ikke fått ut mitt potensiale som skøyteløper, men helsen min nå er ikke god nok til at jeg kan trene og forberede meg optimalt, og det gjør at jeg ikke har noe annet valg enn å kaste inn håndkleet, sier hun.

Sykdom
27-åringen fikk 2010-sesongen spolert etter å ha fått konstatert betennelse på skjoldbruskkjertelen, og har siden det jobbet for å bli frisk og for å komme i form igjen.

Det har ikke lyktes.

- I lang tid har jeg håpet og trodd at dette vil rette seg, men når ikke det skjer så vil jeg ikke risikere helsen for å komme tilbake på skøytebanen. Det er det ikke verdt, sier Haugli Tufto.

- Jeg hadde selvfølgelig håpet å komme tilbake og er lei meg for at jeg ikke har muligheten til det, men jeg setter pris på alt det idretten har lært meg og for alle opplevelser jeg har hatt i forbindelse med dette, sier hun.

Mueller-saken
Maren Haugli Tufto har stått utenfor landslaget siden 2008, etter samarbeidsproblemer med daværende landslagssjef Peter Mueller.

Mueller ble sparket fra jobben etter anklager om trakassering.

Haugli Tufto ble ønsket tilbake i 2010, men fortsatte å satse med privat lag. Hun har flere norgesmesterskap som skøyteløper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer