Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maren Lundby gleder seg over rekruteringa i hoppsporten, og ser allerede fram mot OL i 2022

Maren Lundby: - Viktig for yngre jenter å se at de også kan

Gullet er svært viktig for rekrutteringa, mener den ferske OL-vinneren. Nå nærmer sesongens andre store mål seg, nemlig rennet i Holmenkollen.

GULLVINNER: Maren Lundby tok et historisk OL-gull i Pyeongchang. Video: Nicolai Delebekk Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet møtte Maren Lundby i tårnet i Norges nasjonalanlegg denne uka. Etter at hun kom hjem med OL-gull fra Pyeongchang har det vært mye oppstyr rundt jenta fra Bøverbru på Vestre Toten. Inntrykkene er mange.

- Det har nok ikke gått helt opp for meg enda. Men det var en stor dag for oss i miljøet. Det er uvirkelig, men jeg begynner å se konturene av betydninga for den norske hoppsporten, sier hun entusiastisk.

- Ringvirkningene av gullet har nok enda mer å si enn gullet har for meg personlig, sier hun, samtidig som hun presiserer at det selvfølgelig betyr mye, også for henne.

- Interessen tar seg opp

Lundby håper nå hun får se flere jenter i hoppbakken, og sier hun allerede merker at interessen har blitt større rundt det hun driver med.

- Rekruteringa er nok noe vi vil se på lang sikt, men jeg merker at interessen for jentehopp har tatt seg opp. Det er viktig for yngre jenter å se at de også kan. Det er nok det viktigste i alt dette, forklarer gullvinneren.

Nå flyttes fokus, og hun gleder seg stort til å hoppe og konkurrere i Holmenkollen. Rennet går allerede om to og en halv uke – søndag 11. mars

- Jeg gleder meg veldig til å hoppe her. Jeg tror det vil bli som å hoppe inn i et folkehav, sier hun.

- Forskjellen mellom her (Kollen) og Pyeongchang er at det er en artigere bakke å hoppe i. Det blir langt mer folk, og det er foran hjemmepublikummet. Det blir en utrolig bra opplevelse for oss, sier hun.

- Jeg håper at folk tar turen opp hit, jeg skal i alle fall gjøre mitt for å lage folkefest, fastslår hun.

Håper på flere konkurranser

I neste OL håper Lundby at hun slipper å reise hjem like tidlig som hun måtte denne gangen. Hun øyner håp for minst en konkurranse til, og kanskje to.

- Jeg håper at vi kan få delta i stor bakke i Beijing i 2022. Jeg håper også på en konkurranse til, en mixed-lagkonkurranse med gutta, sier hun om framtidsutsiktene.

- Det hadde gitt meg mye motivasjon i treningsarbeidet framover.

Det ble bare med det ene rennet for hoppjentene i Pyeongchang, men Lundby vil ikke gå med på at de ble urettferdig behandlet.

- Jeg vet at det ikke bare er å putte øvelser inn i et OL-program. Det er bare andre gangen vi deltar, og ting tar naturlig nok tid. Skal en ny øvelse inn, må noe ut har jeg hørt. Men jeg håper og tror at vi får flere muligheter neste gang, understreker hun.

- Jeg er i alle fall offensiv, og vil ha så mange konkurranser som mulig, legger hun til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!