VANT: Maren Lundby vant sitt andre verdenscuprenn for sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VANT: Maren Lundby vant sitt andre verdenscuprenn for sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Maren Lundby vant

Maren Lundby sikret ny verdenscupseier etter hopptriumf i Hinterzarten

Maren Lundby forsvarte ledelsen fra første omgang og tok hjem seieren i hopprennet i tyske Hinterzarten. Det var hennes andre verdenscupseier i vinter.

Lundby landet på 105 og 102 meter. Kolbu-jenta ledet med 9,6 poeng foran finalen. Det var vanskelige vindforhold i bakken, særlig mot slutten. Lundby måtte derfor bli holdt igjen på toppen da alt skulle avgjøres.

Hun måtte dessuten gå opp på farten, men totningen vant med klare 14,4 poeng. Althaus hadde 102,5 og 99 meter i sine hopp og fikk totalt 254,7 poeng.

Den japanske storstjernen Sara Takanashi hoppet seg opp fra fjerde- til tredjeplass med 98 og 100 meter. Takanashi jakter fortsatt sin 54. verdenscupseier.

Tidligere i måneden vant Lundby åpningsrennet i den historiske hopptrippelen i Lillehammer, men det var Althaus som vant de to neste rennene i Lysgårdsbakken og ledet verdenscupen med 20 poengs margin. Nå stå de to likt med 360 poeng.

Hopperen fra Kolbu har tidligere i karrieren vunnet fem renn i kvinnenes verdenscup.

Silje Opseth hadde 88 meter i sitt første svev, men slo av fire meter i finalen. Anna Odine Strøm hoppet 88 og landet fem meter kortere i sitt annet forsøk. De to endte på 26.- og 27.-plass.

Neste verdenscuprenn for kvinnene er i rumenske Rasnov 6. og 7. januar.

(NTB)