Maren Lundby vant i japanske Zao

Maren Lundby sikret sin femte strake hopptriumf

Maren Lundby viste hvorfor hun er den store OL-gullfavoritten da hun sikret nok en seier i søndagens verdenscuprenn i hopp som ble preget av tett snødrev.

I KNALLFORM: Maren Lundby tok sin femte strake verdenscupseier i dag. Her fra fredagens triumf. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
I KNALLFORM: Maren Lundby tok sin femte strake verdenscupseier i dag. Her fra fredagens triumf. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpixVis mer

Et voldsomt snøvær gjorde at de to omgangene i Zao søndag ble en langtrukken affære. Arrangørene måtte ta flere pauser for å rydde spor og tråkke unnarennet, men fikk alle hopperne av hoppkanten til slutt.

Verdenscupleder Maren Lundby er i OL-form og innkasserte fredag sin fjerde strake verdenscupseier. Søndag sikret hun nummer fem. 23-åringen tok ledelsen med 125,4 poeng i første omgang. Lundby hoppet 97 meter. Det var klart lengst.

Passerte Ruud

I andre omgang fulgte hun opp med hele 101 meter. Hun vant dermed rennet med 30,2 poeng. Drøye ti poeng mindre enn hun vant med fredag.

Triumfen i Zao var Lundbys tiende i verdenscupen. Dermed passerte hun Toten-rekorden til legenden Roger Ruud.

- Jeg skal sende en hilsen til Roger Ruud om at Toten-rekorden snart ryker, gliste Lundby etter at hun tangerte Ruud fredag.

Lundby tangerte samtidig Anders Jacobsen (10 seirer). Kun Roar Ljøkelsøy har flere seirer med elleve.

Yuki Ito og Sara Takanashi sørget for dobbelt japansk på hjemmebane bak Lundby søndag.

OL-håp

To av de beste tyske jentene sto over i Japan. Katharina Althaus og Carina Vogt dropper Zao for å lade opp til OL i Sør-Korea, men det er ingen tvil om at Lundby er den store gullfavoritten i Pyeongchang.

Anna Odine Strøm og Silje Opseth fortsetter jakten på OL-tur. Duoen ble nummer 15 og 17 fredag, og 18 og 19 søndag. For dem blir søndagens renn avgjørende for om de kommer seg topp 35 på OL-rankingen og dermed kvalifiserer seg for vinterlekene. Den endelige listen blir klar til uka. Anniken Mork kom ikke til finaleomgangen søndag.

NTB