- Jeg var ganske livredd

Maren Lundby til MR-sjekk. Falt på betongkant

Maren Lundby forsvant nedover ovarennet og falt ned hoppet i Lysgårdsbakken. Hun har fått hjernerystelse og forslått kne, men ingen brudd.

FALL: Maren Lundby falt og slo seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FALL: Maren Lundby falt og slo seg. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Hoppstjerna og verdensener Maren Lundby, med OL-gull fra Pyeongchang, skulle flytte bommen et par avsatser ned da det dramatiske uhellet skjedde under trening på Lillehammer.

- For å flytte bommen, må en klatre over på andre siden av tilløpet for å ha en som løfter bommen på hver side. Jeg holdt meg fast i bommen og klatret over, men da jeg nesten hadde kommet meg over, så mistet jeg fotfestet, sier Lundby i en pressemelding.

- Det hadde regnet utrolig mye denne morgenen, så filten på siden av sporene var utrolig glatt. Jeg rakk ikke å tenke før jeg lå på ryggen og forsvant nedover tilløpet. Jeg prøvde alt jeg kunne å bremse da jeg forsvant nedover, med både bein og armer. Jeg klarte akkurat ikke å stoppe, og ramlet utfor hoppkanten og ned på en betongkant under hoppet.

HJERNERYSTELSE: En kneskadet Maren Lundby med hjernerystelse møtte etter at hun tirsdag denne uken glapp taket og skled hjelpesløs ned ovarennet og falt ut fra hoppet i den lille Lysgårdsbakken på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
HJERNERYSTELSE: En kneskadet Maren Lundby med hjernerystelse møtte etter at hun tirsdag denne uken glapp taket og skled hjelpesløs ned ovarennet og falt ut fra hoppet i den lille Lysgårdsbakken på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Livredd

Verdensmesteren unngikk heldigvis bruddskader, men kneet er kraftig forslått.

- Jeg landet på det ene beinet før jeg slo hodet i bakken etter det. Jeg slo meg hardt, og var ganske livredd, men heldigvis virker det som at jeg kom greit fra det. Jeg fryktet det aller verste da jeg forsvant nedover tilløpet, og visste ikke hva som kom til å vente meg om jeg forsvant utfor hoppkanten. Jeg er sjeleglad for at jeg hadde hjelm på meg, og at den tok den verste støyten, sier Lundby.

- Status nå er hjernerystelse og et kraftig forslått kne. Røntgen viste heldigvis ingen brudd, og nå venter vi på svar på MR for å avkrefte andre skader. Jeg håper på det beste, men tar ingen seirer på forskudd.

Uhellet setter en ny støkk i hoppmiljøet etter noen dramatiske måneder preget av flere uhell og tragedier.

- Dette har virkelig satt en støkk i oss. Det viktigste er at det ser ut til at dette uhellet ikke har fått så alvorlige konsekvenser som det i verste fall kunne fått. Nå handler alt om å ivareta Maren. Jeg er trygg på at hun er i de beste hender. Det er lærdom i dette også, og jeg håper vi snart ser Maren fly i hoppbakken slik vi normalt ser henne, sier sportssjef Clas Brede Bråthen