Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut
FALT PÅ TRENING: Maren Lundby hoppet lenger enn den stående bakkerekorden i Granåsen, men klarte ikke holde seg på beina. Her etter å ha vunnet storbakkerennet i Holmenkollen i mars. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FALT PÅ TRENING: Maren Lundby hoppet lenger enn den stående bakkerekorden i Granåsen, men klarte ikke holde seg på beina. Her etter å ha vunnet storbakkerennet i Holmenkollen i mars. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Maren Lundbys megasvev gjorde treneren forbanna: - Nei, nei, nei. Faen!

Jermund Lunder skjønte hvilken vei det bar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maren Lundby nådde først bakken på 149 meter under tirsdagens hopptrening i Granåsen. Hun falt etter landing, men alt står bra til med totningen.

Det ble et betraktelig lenger svev enn Lundby hadde sett for seg i HS140-bakken i Trondheim.

«Prøvde alt jeg kunne på å lande tidlig, men klarte ikke kortere enn 149 meter i Granåsen i dag», skrev hun på Twitter etterpå og la til:

«Heldigvis gikk det bra denne gangen. Usikker på om beina hadde tålt 160 meter her».

Lundby la også ut et videoopptak som trener Jermund Lunder tok under svevet. Han reagerte med frustrasjon og et par kraftuttrykk da han skjønte at Lundby styrte mot et ukontrollert kjempehopp.

- Nei, nei, nei, nei, nei. FAEN, skrek Lunder da han skjønte hvilken vei det gikk.

Etter at Lundby falt oppsummerte han det hele med ett ord:

- Helvete!

Se videoen Lundby la ut her:

Den offisielle bakkerekorden i Granåsen er på 146 meter. Den ble satt av polske Kamil Stoch under Raw Air 15. mars i år.

Sist sesong var Lundby verdens suverent beste kvinnehopper. Det ble både OL-gull og seier i verdenscupen sammenlagt. Bøverbru-jenta vant hele ni enkeltrenn.