Maren Mjelde sendte Chelsea til CL-semi

Lyon og Ada Hegerberg også videre.

SCORET: Chelseas kvinnelag var i kjempetrøbbel i mesterligakampen mot Paris Saint-Germain, men Maren Mjelde ordnet semifinaleplass med scoring på overtid. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
SCORET: Chelseas kvinnelag var i kjempetrøbbel i mesterligakampen mot Paris Saint-Germain, men Maren Mjelde ordnet semifinaleplass med scoring på overtid. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Chelseas kvinnelag var i kjempetrøbbel i mesterligakampen mot Paris Saint-Germain, men Maren Mjelde ordnet semifinaleplass med scoring på overtid.

Den norske landslagskapteinen dukket opp ved lengste stolpe etter et langt løp og styrte Karen Carneys innlegg i mål. Inntil da så kampen ut til å gå til ekstraomganger etter at PSG foran et entusiastisk hjemmepublikum hadde utlignet London-lagets 2-0-ledelse fra hjemmekampen.

Tabbe

Kadidiatou Diani gjorde 1-0 etter en fin kontring rett etter pause, og en fæl tabbe av keeper Ann-Katrin Berger ga PSG 2-0-ledelse ni minutter senere, Målvakten fanget et hjørnespark ved stolpen, men glapp ballen og så den forsvinne i mål via kneet.

Berger virket utrøstelig, men Mjelde var blant de første spillerne som var borte og klappet på henne. Enda bedre trøst var utvilsomt reduseringsmålet som sendte Chelsea til semifinale med 3-2-seier sammenlagt.

Hegerberg videre

Motstander i semifinalen blir tittelforsvarer Lyon, som med Ada Hegerbergs hjelp fortsetter jakten på en fjerde strake mesterligatittel. Caroline Graham Hansen og Wolfsburg måtte finne seg i å ryke ut mot Lyon for fjerde sesong på rad.

Det var et revansjoppgjør for fjorårets finale, som Lyon vant etter ekstraomganger. Spenningen levde etter Lyons 2-1-seier hjemme sist uke, men Dzsenifer Marozsán ga gjestene en tidlig ledelse da hun skjøt et frispark fra kanten rett i mål.

Wendie Renard doblet ledelsen på straffespark etter at Hegerberg ble felt av keeper Almuth Schult, og ved pause var Lyon nesten videre med 2-0-ledelse og 4-1 sammenlagt.

Pernille Harder skapte ny spenning med to raske mål tidlig i 2. omgang, 2-2-målet med fin assist fra Hansen.

To mål av Eugénie Le Sommer knuste spenningen igjen, i en kamp der Kristine Minde kom inn for Hansen de ti siste minuttene. Hegerberg pådro seg et gult kort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer