Maren satte to norgesrekorder

Imponerte i Skøyte-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Maren Haugli avsluttet et strålende allround-VM på skøyter i Calgary med ny norsk rekord på 5000 meter søndag kveld.

Jevnaker-jenta har imponert stort i den kanadiske skøytemetropolen. Søndagens to avsluttende distanser bød på to nye norske rekorder.

På 1500 meter gikk Haugli inn til sterke 1.55,99, og slettet dermed sin egen tidligere bestenotering med halvannet sekund.

På toppen av det hele var hun bare 17 små hundredeler bak Claudia Pechstein, som tok fjerdeplassen på distansen. Maren Haugli ble nummer seks.

Vant gjorde Cindy Klassen med uhyre sterke 1.51,85. dermed har hjemmehåpet avgjort VM-kampen allerede før den avsluttende 5.000-meteren. Nederlandske Ireen Wüst ble nummer to på 1500 meter, mens Kristina Groves tok tredjeplassen.

På 5000 meter gikk Haugli meget jevnt og godt og senket sin norske rekord med nesten åtte sekunder. Tiden 6.54,98 holdt til femteplass på distansen, og Haugli var i tillegg svært nær å slå etablerte Kristina Groves i samløp.

Cindy Klassen vant distansen med 6.48,97 – og sto derimot øverst på seierspallen i samtlige distanser i Calgary. VM-gullet vant hun naturlig nok i suveren stil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer