Alpint

Maren Skjøld sjokkerte verdenseliten i slalåm

Ble nummer fem. 

OVERRASKELSEN:  Maren Skjøld fra Gjøvik Skiklubb, her fra sesongåpningen i Sölden for to uker siden, fikk en perfekt start på slalåmsesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKELSEN: Maren Skjøld fra Gjøvik Skiklubb, her fra sesongåpningen i Sölden for to uker siden, fikk en perfekt start på slalåmsesongen.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er stilt store forventninger til Nina Løseth i slalåm denne sesongen, men med en åttendeplass etter førsteomgangen i finske Levi, var Løseth selv middels fornøyd.

- Jeg kjørte et dårlig heng, sa Løseth til NRK, selv om det ikke var der hun tapte mest tid til konkurrentene.

Det er ikke stilt like store forventninger til Maren Skjøld foran denne sesongen. Fjorårets europacupvinner i slalåm er ikke regnet blant toppene i verdenscupen i år, men i dag preget hun sesongåpningen i Levi.

Skjøld lå på femtendeplass etter første omgang, nesten to sekunder bak ledende Mikaela Shiffrin. Men det var Skjøld som til slutt skulle bli beste norske i åpningsrennet.

– Dette hadde jeg ikke ventet. Når jeg står her nå er jeg både litt sjokkert og målløs. Jeg klarte å holde hodet kaldt før finaleomgangen. Det var viktig at jeg fikk nullstilt meg og ikke var for fornøyd med 16.-plassen etter første omgang, forklarte hun til NTB etter rennet.

Både Løseth og Skjøld kjørte strålende andreomganger. Skjøld kjørte fra alle de femten foregående kjørerne og tok ledelsen med 87 hundredeler i mål.

Løseth fulgte opp fra sin niendeplass, men klarte heller ikke kjøre fortere enn Skjøld.

Det gjorde derimot de aller beste. Både slovakene Zuzulova og Vlhova karret seg inn foran de norske. Det gjorde også sveitsiske Wendy Holdener og amerikanske Mikaela Shiffrin.

Men Skjøld hadde beste omgangstid.

Skjøld endte på femteplass til slutt, og satte med det en soleklar personlig rekord.

I GANG MED SLALÅMEN OGSÅ:  Nina Løseth, her før sesongåpningen i storslalom for to uker siden, ble nummer i slalomåpningen i Levi.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I GANG MED SLALÅMEN OGSÅ: Nina Løseth, her før sesongåpningen i storslalom for to uker siden, ble nummer i slalomåpningen i Levi.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Den forrige bestenoteringen i verdenscupen var 18. plassen fra slovakiske Jasna i mars i fjor.

Løseth ble nummer åtte.

Shiffrin vant rennet foran Holdener og Vlhova. Etter dagens renn i Finland er det nå to ukers pause før det er nytt storslalåm og slalåm-renn i amerikanske Killington.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer