Mareritt - igjen

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klarer ikke å vinne semifinaler. Tapte 2-0 for byrival Manchester City. - Vi er ikke gode nok ennå, men vi er på vei, sier manageren.

NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB
NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Manchester City 0-2 (0-0)

Etter drøye to år i jobben, handler det ikke bare om lagbygging for Ole Gunnar Solskjær. Det handler også om å skape et sluttprodukt. Og i fotball heter sluttproduktet «pokal», «trofé» eller «sølvtøy».

På Old Trafford i kveld hadde Manchester United en gyllen mulighet til å ta seg til ligacupfinalen mot Tottenham 25. april.

Men det var John Stones og Manchester City som tok ledelsen fem minutter ut i andre omgang. Et frispark fra Phil Foden skrudde forbi hele United-forsvaret, traff Stones - og gikk i mål.

BLÅ EKSTASE: John Stones jubler etter 1-0 til City. Foto: NTB
BLÅ EKSTASE: John Stones jubler etter 1-0 til City. Foto: NTB Vis mer

Da Manchester United jaktet utlikningen, dundret Fernandinho ballen i mål ved stolperota.

Da gjensto det åtte minutter.

Og kampen var kjørt.

PERLE: Fernandinho klinker inn 2-0. Foto: NTB
PERLE: Fernandinho klinker inn 2-0. Foto: NTB Vis mer

Dermed fortsetter skrekkrekka for Solskjær og United i semifinalene. Forrige sesong tapte laget tre semifinaler - Europa League, FA-cupen og ligacupen. Og i kveld kom altså det fjerde.

- Vi slapp inn to mål på dødball. Det er skuffende mot City. Hvis de scorer fantastiske mål, er det lettere å godta, sier Solskjær til V sport.

- Vi møtte et godt City-lag, det gjorde vi. Vi var likt i antall sjanser, men vi hadde ikke det lille ekstra.

- Hvor forbannet gjør det deg å tape fire semifinaler?

- Når du kommer til en semifinale, møter du gode lag. Men vi hadde ikke nok til å slå City i dag. Det hadde vi ikke.

- Hva tror du det kommer av, at dere ikke har det lille ekstra?

- Det er der vi er akkurat nå. Vi er oppi der, men vi er ikke gode nok. Vi er blitt et bedre lag. Dette er en mye bedre versjon av United enn det var i semifinalene i fjor. Likevel er det ikke godt nok ennå, men vi er på vei.

- Hva kan du si om prosjektet i Manchester United?

- Vi har vunnet tette og jevne kamper som vi ikke gjorde i fjor. Vi har tatt steg der. Men vi må bli bedre i de store kampene mot de beste lagene.

Det var en semifinale som startet forrykende.

Tre annullerte mål - ett for United og to for City - vitnet om intensiteten i første omgang. Det framsto som en underholdende affære, et derby verdig.

Det handlet om offside alle gangene.

Fem minutter ut i andre omgang kom første scoring på Old Trafford. Phil Foden skrudde ballen inn på frispark. Ballen havnet inn bak United-forsvaret - og der dukket John Stones opp.

Stones var også mannen som satte ballen i eget mål tidlig i første omgang. Men selvmålet var blant de tre nettkjenningene som ble annullert.

Manchester United presset i sluttfasen, men klarte aldri å utlikne Citys ledelse. I stedet var det Fernandinho som dundret ballen i mål fra rundt 20 minutter. Scoringen kom etter corner, der ballen til slutt havnet hos Fernandinho.

Det var den endelige spikeren. Nok en pokalmulighet røyk for Solskjær. Fortsatt gjenstår Premier League, FA-cupen og Europa League.

Manchester City er i sin fjerde ligacupfinale på rad.

City-manager Pep Guardiola var opptatt av den avdøde klubblegenden Colin Bell etter kampen. Han gikk bort tirsdag, etter kort tids sykeleie, 74 år gammel.

- Denne var for Colin Bell og familien. Han hjalp til å bygge noe helt spesielt i klubben. Det er en utrolig seier for oss å slå United på bortebane. Og dette var absolutt for ham (Colin Bell), påpeker Guardiola.

Om ligacupfinalen sier han:

- Tottenham er et topp lag, men vi tenker ikke på finalen ennå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer