MMA

Mareritt: Akutt syk

MMA-stjerna Kenneth Bergh må avlyse kamp i Stockholm i kveld. 32-åringen er rammet av stafylokokker.

FIKK STARTNEKT: Kenneth Bergh. Foto: Christian Roth Christensen
FIKK STARTNEKT: Kenneth Bergh. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden mai har den norske MMA-stjerna Kenneth Bergh forberedt kamp mot Ederson Macedo i Superior Challenge.

Kampen skulle gå klokka 22.00 i kveld i Stockholm og vises på Viaplay. Men nå er Bergh rammet av marerittet: Han må stå over kampen på grunn av stafylokokker (bakteriell infeksjon) i det ene kneet.

- Dette kommer som lyn fra klar himmel. Jeg har ingen forklaring på hvordan infeksjonen har sneket seg inn. Men det gikk fort, og den har vært ekstremt aggressiv, sier Bergh til Dagbladet.

KVELDENS HOVEDKAMP: Kenneth Bergh og Ederson Macedo fra Brasil.
KVELDENS HOVEDKAMP: Kenneth Bergh og Ederson Macedo fra Brasil. Vis mer

Han har åtte seirer av åtte mulige i karrieren. Kveldens kamp skulle være nok et skritt på veien til en UFC-fight.

Bergh konkurrerer i lett tungvekt og kveldens kamp var «main event» - hovedattraksjonen.

Men onsdag startet marerittet.

- Jeg hadde egentlig hatt en utrolig bra oppkjøring. På den siste treninga tirsdag følte jeg meg fantastisk. Jeg trente med Jack Hermansson og var inne i de siste forberedelsene. Men da jeg våknet tidlig onsdag morgen, skjønte jeg at det var noe merkelig med kneet mitt, forteller han.

- Da jeg reiste meg opp, kjente jeg at det var stivt. Og i løpet av noen timer ble det gigantisk rødt og hovent. Jeg fortet meg til leger som så på det med ultralyd. De konstaterte at jeg hadde en innkapslet infeksjon med stafylokokker i selve kneet. De satte meg på antibiotika.

Dessverre for Bergh hjalp det ikke. Den påfølgende natta lå han og hadde feber.

Men han nektet å gi seg. Problemet var at han samtidig måtte kutte vekta ned til 93 kilo.

- Hvis jeg kuttet vekt, ville det påvirke formen min. Det kunne bli vanskelig. Jeg måtte forhandle om en høyere vekt. Den eneste vekta motstanderen gikk med på var 95 kilo. Det var ikke aktuelt for meg ikke å konkurrere. Antibiotika satte ting på vent.

FORRIGE KAMP: Kenneth Bergh gikk forrige kamp 7. desember 2019. Da slo han David Marcina. Video: Viaplay

- Men på kvelden begynte jeg å føle meg enda verre. Jeg hadde vondt i kroppen og var stiv i ryggen. Jeg håpet jeg kunne få en hurtig behandling og dro på sykehuset. Men betennelsesnivået hadde bare økt. Det var grunnen til at jeg fikk enda større plager, forteller Bergh.

Legene var ikke i tvil:

- De fortalte at hvis jeg konkurrerte og fikk et slag der betennelsen var innkapslet, så kunne betennelsen lekke ut i kroppen, slik at det hadde blitt blodforgiftning. Nå får jeg ikke konkurrere eller gjøre noe som helst. Det hadde rett og slett vært livsfarlig, opplyser han.

32-åringen har ikke gått en eneste kamp siden 7. desember 2019, mot David Marcina.

- Jeg føler at jeg skuffer så mange, sier Bergh.

- For dem som følger med, virker det som om det alltid er et eller annet. Det synes jeg er synd. Nå du skuffer, eller ikke leverer opp til forventningene, er det bittert, påpeker han.

- Du føler at det har vært sånn mange ganger i karrieren. Motstandere har trukket seg, og så har jeg selv vært uheldig et par ganger i karrieren. Du kan nesten ikke godta at det skjer en gang til, sier MMA-utøveren, som nå tilbringer tida på hotellet i Stockholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer