Mareritt-åpning for Petter Solberg

Krasjet i snøfonna to ganger.

KJEDELIG ÅPNING: Petter Solberg kjørte inn snøfonna og gjorde ytterligere en stor feil i dagens spesialprøve i Rally Sweden.  Foto: EPA/REPORTER IMAGES
KJEDELIG ÅPNING: Petter Solberg kjørte inn snøfonna og gjorde ytterligere en stor feil i dagens spesialprøve i Rally Sweden. Foto: EPA/REPORTER IMAGES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| VM-sesongen kunne knapt ha startet verre for Petter Solberg (35). En runddans på første fartsprøve i Rally Sverige torsdag kostet rallystjernen dyrt.

Solberg kunne fortvile over 20 tapte sekunder etter tre store førerfeil i løpet av 1,9 kilometer. En 180 grader rundtur og to turer inn i snøfonnene sendte ham rett til 44.-plass.

— Jeg tok hardt i, kuttet svinger, men snurret. Alt var ene og alene min egen feil. Jeg ville så gjerne vise meg fram og sette en god tid, sa Petter Solberg til NTB.

— Det positive er at heretter kan det kun gå én vei. Jeg har vunnet første fartsprøve i mange VM-runder før uten at det er gått veien — og motsatt. Fredag blir all opprinnelig strategi enkelt nok lagt til side. Nå blir det bare å gasse.

Selv om bilen ikke så videre kjørbar ut etter nordmannens herjinger utenfor Karlstad, bekrefter Solberg at det kun dreier seg om ytre og ikke alvorlige skader.

— Bilen er helt fin. Null problem, slo han fast.

Trøbbelet er de 18,3 sekundene han mistet til prøvevinner Daniel Sordo i Citroën og nesten like mye tid til de øvrige rivalene som ventes å kjempe om seieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer