Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mareritt-åpning for Petter Solberg

Krasjet i snøfonna to ganger.

KJEDELIG ÅPNING: Petter Solberg kjørte inn snøfonna og gjorde ytterligere en stor feil i dagens spesialprøve i Rally Sweden.  Foto: EPA/REPORTER IMAGES
KJEDELIG ÅPNING: Petter Solberg kjørte inn snøfonna og gjorde ytterligere en stor feil i dagens spesialprøve i Rally Sweden. Foto: EPA/REPORTER IMAGES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VM-sesongen kunne knapt ha startet verre for Petter Solberg (35). En runddans på første fartsprøve i Rally Sverige torsdag kostet rallystjernen dyrt.

Solberg kunne fortvile over 20 tapte sekunder etter tre store førerfeil i løpet av 1,9 kilometer. En 180 grader rundtur og to turer inn i snøfonnene sendte ham rett til 44.-plass.

— Jeg tok hardt i, kuttet svinger, men snurret. Alt var ene og alene min egen feil. Jeg ville så gjerne vise meg fram og sette en god tid, sa Petter Solberg til NTB.

— Det positive er at heretter kan det kun gå én vei. Jeg har vunnet første fartsprøve i mange VM-runder før uten at det er gått veien — og motsatt. Fredag blir all opprinnelig strategi enkelt nok lagt til side. Nå blir det bare å gasse.

Selv om bilen ikke så videre kjørbar ut etter nordmannens herjinger utenfor Karlstad, bekrefter Solberg at det kun dreier seg om ytre og ikke alvorlige skader.

— Bilen er helt fin. Null problem, slo han fast.

Trøbbelet er de 18,3 sekundene han mistet til prøvevinner Daniel Sordo i Citroën og nesten like mye tid til de øvrige rivalene som ventes å kjempe om seieren.

Aldri før har lillebror Solberg vært på 44.-plass eller dårligere i noe rallyløp. Det er gått fire år og elleve måneder siden 2003-verdensmesteren sist var raskeste rallyfører i en VM-runde.

Franskmannen Sebastien Ogier var nest raskest torsdag, 2 sekunder bak Sordo, mens Mikko Hirvonen og regjerende verdensmester Sebastien Loeb endte henholdsvis 2,1 og 2,3 sekunder etter.

Mads Østberg ble beste nordmann på åttendeplass (5,1 sekunder), mens Henning Solberg endte på 12.-plass.

Rallyet fortsetter med fartsprøver fredag, lørdag og søndag.

(NTB)

BLID FØR START:Petter Solberg foran sin bil på serviceplassen under torsdagens shakedown i Rally Sweden.
Foto: Micke Fransson / Scanpix
BLID FØR START:Petter Solberg foran sin bil på serviceplassen under torsdagens shakedown i Rally Sweden. Foto: Micke Fransson / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!