Premier League

Mareritt etter trist beskjed

Først kom nyheten om at Manchester United-legenden sir Bobby Charlton har fått demens. Så tapte laget 1-0 for Arsenal. 15. plass ser ikke bra ut for Solskjær og co.

TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær og assistent Mike Phelan (t.v.) måtte konstatere tap mot Arsenal. Foto: NTB
TRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær og assistent Mike Phelan (t.v.) måtte konstatere tap mot Arsenal. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Arsenal 0-1 (0-0)

Bare tre poeng var godt nok for Ole Gunnar Solskjær (47) og Manchester United mot Arsenal i kveld. Det var lag nummer 15 i Premier League mot lag nummer 12.

Men manager Mikel Arteta og Arsenal kom ikke til Old Trafford for å stå med lua i hånda. Laget var best i første omgang, og tok også ledelsen etter 69 minutter ved Pierre-Emerick Aubameyang.

Scoringen kom på straffespark, etter at Paul Pogba - på klønete vis - felte Héctor Bellerín.

AVGJØRENDE: Paul Pogba fortviler etter å ha felt Héctor Bellerín. Det påfølgende straffesparket avgjorde kampen i Arsenals favør. Foto: NTB
AVGJØRENDE: Paul Pogba fortviler etter å ha felt Héctor Bellerín. Det påfølgende straffesparket avgjorde kampen i Arsenals favør. Foto: NTB Vis mer

0-1 ble også sluttresultatet. Dermed fortsetter hjemmemarerittet for Manchester United. Laget har ikke vunnet en eneste av de fire kampene på Old Trafford denne sesongen.

Og tabellplasseringen ser ikke bra ut. Laget skulle klatre fra 15.-plassen på tabellen, men ble i stedet stående etter en mislykket kveld. Opp til Liverpool er det ni poeng.

- Jeg kan ikke gi bort straffer på den måten. Men vi må også produsere flere sjanser. Vi må finne en måte å bli bedre på, sier Paul Pogba, som etterlyser større stabilitet hos laget.

- Vi dukket aldri opp til første omgang. Intensiteten og tempoet var ikke der, sier Solskjær.

- De var bedre enn oss og skapte noen greie sjanser. I andre omgang så det ikke ut som om de skulle score, bortsett fra på straffesparket. Vi spilte bedre i andre omgang, men vi må komme med større intensitet, erklærer nordmannen.

MÅLJUBEL: Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: NTB
MÅLJUBEL: Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: NTB Vis mer

Solskjær og United gikk til kampen med sorg. Søndag ettermiddag kom nyheten om at klubblegenden sir Bobby Charlton (83) har fått diagnosen demens.

Charlton spilte 758 kamper for United fra 1956 til 1973 - og var blant dem som overlevde München-ulykken i 1958. I en uttalelse fra klubben heter det:

- Alle i Manchester United er lei seg over den forferdelige sykdommen som har rammet sir Bobby Charlton. Vi fortsetter å tilby kjærlighet og omsorg til sir Bobby og familien hans.

HAR FÅTT DEMENS: Sir Bobby Charlton. Foto: NTB
HAR FÅTT DEMENS: Sir Bobby Charlton. Foto: NTB Vis mer

Setet til sir Bobby sto naturligvis tomt i kveld.

Første omgang var jevn, men med et lite Arsenal-overtak. Nærmest var Willian, som skjøt i tverrliggeren seks minutter før pause. Også Pierre-Emerick Aubameyang kunne gitt gjestene ledelsen tidligere i omgangen.

Men ingenting skjedde på scoringsfronten før 21 minutter før slutt. Paul Pogba - som startet for første gang i Premier League på en måned - sørget for straffespark, da han felte Héctor Bellerín.

Straffesparket var greit. Aubameyang skjøt til høyre, mens keeper David de Gea gikk motsatt vei.

Manchester United presset i siste del av kampen, men klarte aldri å innhente forspranget. Dette var Arsenals første ligaseier på Old Trafford siden 2006.

BEKYMRET: Ole Gunnar Solskjær hadde åpenbart en del å tenke på da han ruslet ut av Old Trafford etter kampen. Foto: NTB
BEKYMRET: Ole Gunnar Solskjær hadde åpenbart en del å tenke på da han ruslet ut av Old Trafford etter kampen. Foto: NTB Vis mer

Solskjærs kamp nummer hundre som Manchester United-manager ble ingen hyggelig opplevelse.

- Veldig stort, sier matchvinner Aubameyang.

- Det var en tøff kveld, men jeg er veldig fornøyd med at laget gjorde det bra. Det er lenge siden vi vant her sist.

- Vi har ikke vunnet her på 14 år. Dette var et stort løft for oss, sier Arsenal-manager Mikel Arteta.

Saken oppdateres!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer