Marit Bjørgen føler med Charlotte Kalla

Mareritt for Charlotte Kalla: 
- Det her er helt ubegripelig

Marit Bjørgen og resten av Charlotte Kallas konkurrenter skjønner ingenting av den svenske stjernas kollaps. Selv ikke Kalla forstår hva som gikk galt.

SKJØNNER INGENTING: Charlotte Kalla skjønner ikke hva som gikk galt på 10 kilometeren der hun endte på en 75.-plass. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
SKJØNNER INGENTING: Charlotte Kalla skjønner ikke hva som gikk galt på 10 kilometeren der hun endte på en 75.-plass. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen gikk inn til triumf på kvinnenes 10 kilometer intervallstart i Kuusamo i formiddagstimene i dag.

Hun ledet fra start til mål, og sikret seieren 4,6 sekunder foran hjemmefavoritten Krista Parmakoski og 12,7 sekunder foran Heidi Weng som tok helgas andre tredjeplass.

36-åringen, som står med 32 OL- og VM-medaljer, er dermed tilbake på vinnersporet etter å ha stått over fjorårssesongen, og bekrefter at hun blir å regne med når VM arrangeres i Lahti i slutten av februar.

- Bjørgen er ei rå dame. Hun er et unikum. Jeg er ikke overrasket. Bjørgen er en maskin og en legende i sporten vår, sier Aino-Kaisa Saarinen til Dagbladet.

Det ble derimot en litt annen historie for svenskenes yndling Charlotte Kalla i de finske skogene i dag.

Ingenting stemte for 29-åringen, og i mål var hun over fire minutter bak Bjørgen - på en 75. plass av de 79 løperne som kom til mål.

Kalla, som denne sesongen gjør som Petter Northug og satser utenfor landslaget, fikk dermed en katastrofal start på sesongen hvor hun skal forsøke å nå toppen på egenhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer