MARERITTKVELD: - Målene gikk inn. Det var svakt, sier Sondre Rossbach. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MARERITTKVELD: - Målene gikk inn. Det var svakt, sier Sondre Rossbach. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Sarpsborg - Odd

Mareritt for Odd-keeper Rossbach: - Han må jo ha blitt historisk?

Registrert med to selvmål på tre minutter da Sarpsborg kjørte over Odd og vant 4-0.

Sarpsborg - Odd 4-0 (2-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg mot Odd var kveldens storkamp i fjerde runde av cupen. Begge lag jakter medalje i Eliteserien, og et stalltips var at kampen ville gå til 120 minutter.

Men hjemmelaget Sarpsborg viste seg fort som totalt overlegne. Ved pause sto det 2-0, på det som utrolig vis ble registrert som to selvmål på Odd-keeper Sondre Rossbach.

21-åringen sto godt i store deler av omgangen. Men så startet et mareritt av en annen verden.

I det 38. minutt sendte Matti Lund Nielsen av gårde et skudd fra rundt 20 meter. Ballen gikk i stolpen, via ryggen til Rossbach og i mål.

Tre minutter seinere oppsto en liknende situasjon. Tobias Heintz skjøt i stolpen fra høyrekanten, via Rossbach og i mål.

DÅRLIG DAG PÅ JOBB: Sondre Rossbach måtte se hele fire baller gå bak seg på Sarpsborg stadion i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
DÅRLIG DAG PÅ JOBB: Sondre Rossbach måtte se hele fire baller gå bak seg på Sarpsborg stadion i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

På Twitter spurte TV 2-ekspert Jesper Mathisen: «Her må jo Sondre Rossbach ha blitt historisk?»

Odd-keeperen var tydelig forbannet på egne inngripener. Og ikke noe mindre oppgitt etter kampen.

- Alle så hva som skjedde. Det var maks uflaks at jeg fikk ballen fra stolpen og i ryggen to ganger. Det skjer normalt ikke to ganger på en hel sesong. Så skjedde det to ganger i dag.

- Det snakkes om historisk rekord?

- Den historiske rekorden kan jeg bare kaste langt av gårde. Den bryr jeg meg null og niks om.

Desperate bytter

I pausen gjorde Odd to desperate bytter. Vegard Bergan erstattet Stefan Mladenovic. Pape Pate Diouf kom inn for Fredrik Semb Berge. Men det hjalp ikke.

Allerede to minutter ut i andre omgang gikk Sarpsborg opp i 3-0. Krepin Diatta stormet opp på venstrekanten, lekte seg med Odd-forsvaret og scoret. Rossbach ruste ut på femmeteren, og var heller ikke denne gangen patent.

I det 52. minutt økte Anders Trondsen til 4-0. Også nå var Odds forsvarsspill - spesielt representert ved Joakim Våge Nilsen - direkte svakt.

Dårlig timing

Det som ble spådd å bli en spennende cupkamp, endte med full utklassing for Sarpsborg.

BLÅ JUBEL: Matti Lund Nielsen (nummer to fra høyre.) gratuleres av lagkameratene etter at Sarpsborg gikk opp i 1-0. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BLÅ JUBEL: Matti Lund Nielsen (nummer to fra høyre.) gratuleres av lagkameratene etter at Sarpsborg gikk opp i 1-0. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Tidspunktet var heller ikke gunstig for Rossbach. Aston Villa skal visstnok ha både keeperen og venstreback Thomas Grøgaard i kikkerten. Hvis klubbens speidere var på Sarpsborg stadion i kveld, ble de neppe mer interessert.

- Vi er på vei til Ullevaal, sang Sarpsborg-fansen. Rossbach - på sin side - følte nok at han var på vei til skammekroken.

- Udyktighet eller uflaks, kall det hva du vil: Målene gikk inn og det var svakt. Vi reiste ikke hit for å tape 4-0. Vi er sevfølgelig kjempeskuffet. Det er ikke noe mer å si enn det, forteller keeperen.

Kvartfinalene i cupen spilles 26. og 27. august.

- Det ble lettere enn jeg trodde. Vi fikk to mål i første omgang. Etter det så det ut som om Odd ga opp litt. Vi var påskrudd fra start. Det viser at vi er et godt fotballag, sier Sarpsborgs Anders Trondsen.