PERLESCORING: Antonio Valencia scoret et lekkert mål på volley. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
PERLESCORING: Antonio Valencia scoret et lekkert mål på volley. Foto: Reuters/Jason CairnduffVis mer

Manchester United - Everton

Mareritt-gjensyn med Old Trafford for Wayne Rooney

Gjensynet med Old Trafford ble ikke helt som klubblegenden hadde håpet på.

Manchester United - Everton 4-0

(Dagbladet): Wayne Rooney ble hyllet i sin første kamp på Old Trafford etter overgangen til Everton. Rooney er en klubblegende i Manchester United med sine 253 mål.

Men gleden var kortvarig. Manchester United brukte nemlig bare fire minutter på å ta ledelsen.

Alt i alt ble det et mareritt-gjensyn med Old Trafford for Wayne Rooney. For både Henrikh Mkhitaryan, Anthony Martial og Romelu Lukaku satte seg på scoringslista. Nok en gang hadde United få intensjoner om å gi seg med ett mål.

- Vi kunne scoret mer i første omgang. Vi var ikke nøyaktige nok. Everton hadde mye kontroll i andre omgang, men kvaliteten på spillerne utgjorde forskjellen, sier Romelu Lukaku etter kampen.

HELSVART: Wayne Rooney hadde en helsvart dag på Old Trafford. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
HELSVART: Wayne Rooney hadde en helsvart dag på Old Trafford. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer

Drømmetreff

Det ved et vanvittig drømmetreff signert Antonio Valencia.

Det var Nemanja Matic som sendte ballen tvers over bana til Valenica, som ved hjørnet av 16-meteren banket til på volley. Den satt som limt i nettet bak keeper Jordan Pickford.

- Det var et fantastisk mål, og det var det vi ønsket, å score tidlig. Jeg er veldig glad på hans vegne, sier Lukaku.

Manchester United kom til de beste sjansene innledningsvis, og den hjemvendte helten Wayne Rooney hadde ikke stort å gjøre i motsatt ende av banen, før han avsluttet utenfor mål etter 20 minutter.

Men United var farligst. Romelu Lukaku kom til en stor sjanse da han fintet seg forbi Everton-forsvaret og avsluttet en meter til side for mål.

Lukaku var på ny nære ved å tegne seg i målprotokollen etter en stikker fra Rashford. Keeper Pickford var imidlertid våkent ute og fikk ballen unna.

Stor sjanse

Bare sekunder ut i andre omgang var Wayne Rooney nære ved å sette lagene likt. Han avsluttet fra kort hold, rett på keeper David de Gea.

Det var Everton som kom til de største sjansene det første kvarteret av omgangen. Gylfi Sigurdsson fikk tråklet seg gjennom United-forsvaret og prøvde å avslutte, men en våken de Gea var med på notene. Så raknet det fullstendig for Everton.

Det var Manchester United som scoret - tre ganger til - før kampen var over. Med drøye fem minutter igjen doblet Henrikh Mkhitaryan ledelsen da han bredsidet inn en pasning fra Romelu Lukaku.

Lukaku skulle også selv sette seg på scoringslista med ett minutt igjen av kampen. Belgieren prøvde seg først med et frispark fra 16 meter, som gikk i muren. Ballen ble lagt inn i feltet på nytt, der Lukaku hadde sneket seg bak forsvaret og dunket inn dagens tredje United-mål.

HERJET IGJEN: Manchester United og Romelu Lukaku. Foto: REUTERS/Andrew Yates
HERJET IGJEN: Manchester United og Romelu Lukaku. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer

Verre skulle det altså bli i sluttminuttene for Everton.

På overtid fikk Manchester United straffespark da Morgan Schneiderlin handset i egen 16-meter. En iskald Anthony Martial satte det enkelt i mål.

Hyllet Rooney

Det dreide seg om mer enn bare en fotballkamp på Old Trafford søndag. Wayne Rooney var nemlig tilbake på sin tidligere hjemmearena for første gang siden overgangen til Everton i sommer.

Tilbake på hjemmebana til et lag han scoret 253 mål for.

HYLLET: Wayne Rooney ble hyllet av Manchester United-fansen da han var tilbake på Old Trafford. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
HYLLET: Wayne Rooney ble hyllet av Manchester United-fansen da han var tilbake på Old Trafford. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer

- Det blir nok rart. Men det dreier seg om 90 minutter på banen, sa Wayne Rooney i et TV 2-vist intervju foran kampen.

Han fikk en varm mottakelse av hjemmepublikumet, som hyllet klubbens mestscorende spiller da han entret banen.