Mareritt: - Ser ikke bra ut

Det ble en marerittkveld for Manchester United med to selvmål og skade på sentrale spillere. For Lisandro Martinez kan det være alvorlig.

SKADET: Lisandro Martinez. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB
SKADET: Lisandro Martinez. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Sevilla 2-2 (2-0)

- Fotball er et merkverdig spill, sa kommentator Tor Ole Skullerud.

Like før hadde Harry Maguire satt ballen i eget mål, etter at Manchester United hadde dominert kampen i halvannen omgang. Han ble truffet i panna og styrte ballen forbi egen keeper.

- Du kan ikke tro at det nettopp skjedde. Det er fryktelig. Og det lå i kortene, sa BBC-ekspert Peter Schmeichel.

Hjemmelaget hadde lenge full kontroll og burde ledet med minst tre mål da marerittet startet.

Først reduserte bortelaget etter at to United-spillere var sist på ballen, før Lisandro Martinez gikk ut med det som virker som en alvorlig skade. Makker Raphael Varane ble byttet ut i hvilen etter mistanke om en skade.

- Det ser ikke bra ut, sier United-manager Erik ten Hag til BT Sport etter kampen.

- Men vi må vente å se. Det samme gjelder for Varane, la han til.

På overtid utliknet altså bortelaget.

- Det er ikke lett å forklare det. Vi er veldig frustrerte, sier tomålscorer Marcel Sabitzer til Viaplay.

Scoret to

Det startet bra for de røde og midtbanespiller Sabitzer tok virkelig ansvar i skadefraværet til Marcus Rashford. I løpet av seks minutter scoret østerrikeren to mål, og begge scoringer var en angriper verdig.

Først ble han spilt fri i boksen, vente opp og sendte kula i mål, før Anthony Martial - som startet sin første kamp siden 14. januar - spilte en nydelig stikker til Sabitzer, som var klinisk foran kassa.

Erik Lamela hadde en stygg takling på Casemiro før pause, men slapp med det gule kortet selv etter at dommeren kikket på skjermen, til protester fra hjemmelagets spillere.

- Jeg er enig med Manchester United-spillerne, hvordan er det gult kort? Det er rødt kort, sier tidligere United-keeper Schmeichel.

I sosiale medier raste også debatten.

- Det så ut som et rødt kort, mener The Times-kommentator Henry Winter.

Etter en snau times spill hamret Antony ballen oppe i krysset. Det vil seg ikke for brasilianeren når det gjelder scoringer.

Sevillas Gonzalo Montiel ble liggende på gresset flere ganger etter dueller, og Schmeichel mente blant annet at han drøyet tiden.

- Flaut, var meldingen fra dansken.

LÅ MYE PÅ BAKEN: Gonzalo Montiel. Foto: Carl Recine/Reuters/NTB
LÅ MYE PÅ BAKEN: Gonzalo Montiel. Foto: Carl Recine/Reuters/NTB Vis mer

To selvmål

Tidligere Manchester City-spiller Jesus Navas var arkitekten bak 1-2 etter en kjempebrøler av Malacia, som lot ballen gå forbi seg, bare for å se Navas plukke den opp bak ham og dunke den i mål via nevnte Malacia og keeper de Gea.

Fem minutter før slutt pådro midtstopper Martinez seg en smell. Han ble båret av banen av to argentinske Sevilla-spillere og det kunne virke som det gjaldt akillesen, for ingen var i nærheten da han holdt seg til hælen. Da kan han være ute i lang tid.

- Dette er skikkelig triste bilder, sa kommentator Kasper Wikestad.

- Fotballen er brutal. Det er kort vei fra himmel til helvete, sa Helland.

Returoppgjøret i kvartfinalen i Europa League spilles neste uke. Det blir uten Bruno Fernandes, som fikk gult kort og må stå over oppgjøret.

I tillegg pådro altså Varane seg tilsynelatende en skade, noe som er ekstra dårlig nytt for manager Erik ten Hag. United har nå fire sentrale spillere ute, for backen Luke Shaw er også skadet.

Det som er bedre nytt er at Christian Eriksen var tilbake på banen, etter skaden som har holdt dansken ute.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer