FULL KONTROLL: Jaysuma Saidy Ndure hadde god kontroll under dagens kvalifisering på 100 meter i VM. I semifinalen i morgen får han det vanskeligere. Foto: Bjørn Langsem
FULL KONTROLL: Jaysuma Saidy Ndure hadde god kontroll under dagens kvalifisering på 100 meter i VM. I semifinalen i morgen får han det vanskeligere. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Mareritt-trekning for Jays Ndure

Møter Usain Bolt i semifinalen i morgen. Avanserte enkelt fra heatet i ettermiddag.

DAEGU (Dagbladet): Hadde du spurt Jaysuma Ndure i går om hva som var forskjellen på et vellykket og skuffende VM, ville han sannsynligvis svart «finaleplass».

27-åringen har satt norsk rekord med 9,99 i år, og er på sitt beste blant de 10-15 raskeste mennene på kloden. Det betyr at han er på et nivå svært nær en VM-finaleplass.

Men etter å ha sett på trekningen for morgendagens semifinale, bør han kanskje justere ned målet.

Møter Bolt
«Jays» har nemlig havnet i den definitivt verste av de tre semifinalene. Noen av de han møter - med personlige rekorder i parentes - er:

Usain Bolt (9.58), Richard Thompson (9.85), Michael Frater (9.88), Christophe Lemaitre (9,92) og Trell Kimmons (9.95).

De to beste fra hver semifinale pluss de ytterligere to raskeste, går til finale i morgen kveld. Skal Jays Ndure klare den bragden, må 27-åringen sannsynligvis overgå seg selv.

I dag ble han nummer to etter Michael Frater i sitt forsøksheat på tida 10.33. Etterpå var han mest fornøyd med at jobben var gjort.

- Gjorde jobben
- Jeg var her bare her for å kvalifisere meg og bli blant de tre beste. Det gjorde jeg og da er jobben gjort. Nå skal jeg bare hjem og slappe av, sa han til Dagbladet etter dagens løp.

Når en journalist lurer på om han jogget mot slutten, smiler Jays bredt.

- Jeg jogget i starten isteden.

•Semifinalen med Jays og Bolt går kl. 11.38 norsk tid i morgen. Finalen i VMs Formel 1-gren går kl. 13.45.