- Mareritt

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Moss 1-2. Viking skulle ut og sikre sølvet, men kampen mot Moss ble Benny Lennartssons verste mareritt.

- Kampen ble et mareritt. Vi hadde klare taktiske problemer mot Moss' indreløpere, som kom inn bak oss, sier Lennartsson.

Men det største problemet var at Viking etter en god åpning sleit stadig mer framover på banen. Spillerne maktet rett og slett ikke presset.

- De siste kampene har vi vist at vi klarer å beholde roen i viktige kamper. Det klarte vi ikke i dag, sier Lennartsson.

Stress

- Selvsagt er det stress. I begynnelsen av kampen la Dadason ballen pent til rette foran mål, på slutten dro han bare til. Tihinen fikk ballen på blankt mål, men skjøt på direkten i stedet for å ta ballen ned, sier Lennartsson.

Og sånn kunne svensken fortsatt. Sjansestatistikken viser 15 avslutninger og 10 sjanser til de mørkeblå - og ett mål. Stemningen i garderoben etter tapet var like festlig som i en begravelse.

- Vi kunne nesten ikke fått en bedre sjanse til å sikre sølvet. Men vi ble mer stressa jo flere sjanser vi bommet på. Med ett poeng hadde vi i det minste vært garantert en tredjeplass på tabellen. Men nå er også den i fare, sier Thomas Pereira.

Toppkamp

Om ei uke blir det toppkamp borte mot Stabæk, som må vinne for å komme på medaljeplass. Benny Lennartsson har sju dager til å få spillerne opp fra en dyp mental bølgedal.

- Jeg har ingen spesiell oppskrift på det. Vi skal trene som vanlig.

<B>SKUFFET:</B> Benny Lennartsson hoppet og skrek langs sidelinja i går, men til ingen nytte. Viking forspilte sin sjanse til å sikre sølvet.