Therese Johaug økte formuen med 12 millioner kroner

Marerittåret til Johaug var en drøm økonomisk

Nærmer seg formue på femti millioner kroner.

REKORDSESONG: 15/16-sesongen var en rekordsesong for Therese Johaug. Det gir utslag på skattelista. Her under et arrangement av Anton Sport. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REKORDSESONG: 15/16-sesongen var en rekordsesong for Therese Johaug. Det gir utslag på skattelista. Her under et arrangement av Anton Sport. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om inntekten hennes var lavere enn i 2015 og 2014, fikk Therese Johaugs formue et realt byks i 2016.

Therese Johaug hadde en inntekt på 3,1 millioner kroner, hvor 1,4 millioner kroner gikk til skatt, sier skattelista 2016.

Kun Petter Northug hadde en større inntekt før skatt blant langrennslandslaget.

Formuen til Johaug er nå på i overkant av 49 millioner kroner - nesten 12 millioner kroner mer enn i 2015. Det er en økning på over 30 prosent.

Da Antidoping Norge offentliggjorde at Johaug var suspendert i oktober gjensto det litt over to måneder av inntektsåret 2016.

Skattelista for 2015 viste en inntekt på litt over 4,7 millioner kroner før skatt, samt en formue på drøye 37 millioner kroner.

Dagens Næringsliv anslo i desember, basert på den første dommen på 14 måneder, at Johaug kommer til å tape mellom åtte til ti millioner kroner, men det er grunn til å tro at den smellen vil først være synlig ved skattelista for 2017.

Pengepremier

Therese Johaug tjente over 430 000 sveitsiske franc i løpet av verdenscupsesongen 15/16, ifølge tall fra Det internasjonale skiforbundet (FIS).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer