MARERITT: Stina Nilsson mister trolig VM i Seefeld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MARERITT: Stina Nilsson mister trolig VM i Seefeld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

VM kan ryke for Stina Nilsson

Marerittbeskjed: Stina Nilsson mister trolig VM

Verdens desidert beste langrennssprinter og kvinnen Norge frykter på ankeretappen i VM-stafetten, Stina Nilsson, ser ut til å miste ski-VM i Seefeld.

VM i Seefeld går sannsynligvis uten Stina Nilsson etter skaden hun pådro seg i semifinalen i helgas verdenscupssprint i Otepää. Det opplyser landslagssjef Rikard Grip i en pressemelding.

- Sannsynligheten for at Stina kommer til start i VM i februar, er veldig liten, medgir Grip.

Ifølge landslagslegen Magnus Oscarsson trenger Nilsson flere uker på å rehabilitere etter at hun gikk ned i spagaten i en heftig spurt i semifinalen i Otepää og fikk en kraftig strekk i baksiden av låret.

Grip utdyper situasjonen overfor Expressen og forteller at han er imponert over hvordan 25-åringen håndterer de nedslående meldingene.

- Det er veldig kjedelig, men jeg synes hun, etter omstendighetene, håndterer det veldig bra, forteller han.

Stina Nilsson har vunnet majoriteten av verdenscupsprintene overlegent denne sesongen og er i utgangspunktet gigafavoritt på VM-sprinten i Seefeld.

Norges store frykt

Nå tyder imidlertid det meste på at sprinteneren ikke kommer til startstrek.

Nilsson var også tiltenkt rollen som ankerkvinne på Sveriges stafettlag i VM og er med sine suverene spurtegenskaper jenta som de norske jentene virkelig frykter å møte.

- Det er ingen av oss som ønsker å ha med Stina inn på oppløpet på en ankeretappe i VM-stafetten. Vi bør kvitte oss med henne i god tid før spurten, sa Johaug nylig til Dagbladet.

- Jeg vet at Stina er kjempehard. All respekt til det hun har fått til. Jeg vet at hun er knalltøff å slå og at jeg må gå i meg selv for å slå henne, om vi skulle møtes i en ankerduell.

Den utfordringen kan de imidlertid nå unngå.

- Vanskelig å tro

I går kom det svenske uttaket til helgas verdenscuprenn i Ulricehamn uten Nilssons navn i troppen. Undersøkelsene rundt omfanget av 25-åringens skade, viser seg altså å være enda verre enn fryktet.

Samtidig er ikke alt håp ute.

- Det sies at over skyene er himmelen alltid blå. Men det kan være vanskelig å tro når man ikke ser den, skriver Stina Nilsson, talende nok, på Instagram.

Nilsson har ledet an en ny svensk gullgenerasjon som får Vidar Løfshus til å slå alarm. Se hvorfor her:

DEBATT: Vidar Løfshus og Tomas Pettersson slår alarm om norsk kvinnelangrenn. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Første medaljeøvelse i VM i Seefeld er sprinten 21. februar.

Sverige har totaldominert sprintlangrenn på kvinnesiden denne sesongen med Nilsson i spissen, men har også andre gullkandidater i Jonna Sundling og Maja Dahlquist.

Ida Ingemarsdotter, Anna Dyvik og Hanna Falk er også i pallkampen i sine beste sprintstunder.